|

Yeni koronavirüs tedbirleri sonrası ALES ertelendi mi?

Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından koronavirüse karşı alınan yeni önlemler açıklandı. Bu önlemler arasında hafta sonu tam gün sokağa çıkma yasağının uygulanacağı da yer aldı. 6 Aralık 2020 tarihinin pazar gününe denk gelmesi ve o gün ALES sınavının olması adayların kafasını karıştırdı. Peki ALES ertelendi mi? Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

12:37 - 1/12/2020 Tuesday
Güncelleme: 09:16 - 2/12/2020 Wednesday
Yeni Şafak
 ALES online mı olacak sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor.
ALES online mı olacak sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor.

ALES ertelendi mi? 6 Aralık ALES iptal mi oldu? ALES online mı olacak sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. Her yıl binlerce adayın giriş yaptığı ALES sınavının 6 Aralık tarihinde yapılması planlanıyordu. Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlara göre hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Peki, 6 Aralık ALES ertelendi mi?

ALES ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını erteledi.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Adaylarımız,

Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre; ALES sınav yerleri açıklandı.

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre; ALES sınav yerleri açıklandı.

06 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin
internet adresinden 26 Kasım 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

ALES NE ZAMAN?

2020-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2020-ALES/2), başvuruları 12 Ekim'de sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından gerçekleştirilen ALES sınavı ise 6 Aralık'ta yapılacak.


#ALES
#Sınav
#Koronavirüs
3 years ago