|

ALES'te köklü değişiklik

Eğitimde TEOG'un kaldırılmasının ardından YÖK'de sistemde değişiklik yapmaya başladı. ALES'te yapılan değişiklikle ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Yeni Şafak
07:27 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:58 - 27/09/2017 Çarşamba
AA
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı 5 yıl geçerli olacak.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı 5 yıl geçerli olacak.
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi
Sınav
ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. ALES'te yapılan değişiklikle
ALES
sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.
Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren
3 yıl geçerli olan
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (
ALES
) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren
5 yıl geçerli olacak
.
Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan
sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.
  • ALES NE ZAMAN?
  • ALES başvuruları 26 Eylül’de başlayacak ve 4 Ekim’de sona erecek. Sınava girecek olan adaylar için yeni sınav değişiklikleri uygulamaya konulacak. Değişiklikler ile sınav puanının geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarıldı. Sınavın soru sayısı ve sınav süresi azaltıldı. ALES puan hesaplama işlemlerinde de bazı değişikliklere gidildi.
  • 2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2017-ALES Sonbahar Dönemi) Sonbahar Dönemi Sınavı, 19 Kasım 2017 tarihinde 81 il merkezinde uygulanacaktır. (Lefkoşa’da sadece İlkbahar Dönemi Sınavı yapılacaktır.) Sınav saat 10:00'da başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Sınava başvurular,26 Eylül– 4 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
  • ALES başvuru işlemleri, aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacak. Adaylar sistemden başvuru yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek başvuru işlemini tamamlamış olacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için sistemde bulunan fotoğraflarının güncel olması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilip sisteme yüklenen fotoğraflar güncel olarak kabul edilir. Fotoğrafı güncel olmayan adaylar başvurularını sadece ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek.
#ALES
#eğitim
#Resmi Gazete
#YÖK
#Yönetmelik
#yükseköğrenim
#yükseköğretim
7 yıl önce