|

Ali Naci Karacan aranıyor

Milliyet ve Vatan gazetelerinin satışına ilişkin soruşturma kapsamında Karacan Grubu'ndan 13 kişi gözaltına alındı

Yusuf Gülbakan
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:05 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Ali Naci Karacan aranıyor
Ali Naci Karacan aranıyor

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele polisi dün Karacan Grubu'na yönelik operasyon geçekleştirdi. Polisin sabah saatlerinde yaptığı operasyonda aralarında Karacan'ların Beykoz, Bakırköy, Büyükçekmece, Yargıtay ve Danıştay'daki adli davalarını takip eden Yahya Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Ali Naci Karacan ve Ömer İhsan Karacan'ın ise arandığı öğrenildi. Milliyet ve Vatan gazetesindeki hisselerini Demirören grubuna geçtiğimiz hafta 6.5 milyon dolara devreden Karacan Grubu'nun, vergi ödememek için parayı avukatlar üzerinden yurtdışına çıkarmak üzere oldukları iddia edildi. Hisse devri karşılığında aldıkları parayı, vergi borçları olduğu için başka isimler üzerinden aktarmaya çalışan grubun bankadaki 6.5 milyon dolarına da polis el koydu.

Öte yandan Karacan Grubu şirketleri hakkında yapılan incelemelerde sahte imzalı evrakların yönetim kuruluna sunulduğu da ortaya çıktı. Sahte imzaları atanın, Zuhal P. adlı şirket çalışanı olduğu belirlendi. Sahte imzanın olduğunu bilen ve evrakları onaylayan Ayhan K.'nin de Zuhal P. ile birlikte gözaltına alındığı öğrenildi.

ÇALIŞANLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

Şoför, çaycı gibi şirket çalışanlarının üzerine şirketleri devredip vergilerden muaf olmaya çalıştığı iddia edilen Karacan'larla ilgili çalışanların şikâyetçi olduğu öğrenildi. Çalışanların gelen vergilerden rahatsız olması üzerine tehdit edildikleri ve darp edilmeleri üzerine polise başvurdukları bildirildi.

GÖKTAŞ DAVALARI ETKİLEMİŞ

Operasyonun önemli bölümünü de gözaltına alınan Yahya Göktaş'ın oluşturduğu öğrenildi. Göktaş'ın çeşitli ilçelerdeki adliyerle birlikte Yargıtay ve Danıştay'da tanıdığı personel aracılığıyla Karacan'ların davalarını etkileme girişiminde bulunduğu iddia edildi. Operasyon çerçevesinde 100 çuval belgeye ve çok sayıda dijital dokümana el konulurken aramalarda ayrıca 2 de ruhsatsız silah bulundu.

12 yıl önce