|

Almanya Feto'nun arka bahçesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın teröre çanak tuttuğunu belirterek, “Teröre yataklık yapmaktan dolayı tarih boyunca anılacaksınız. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın şimdi de ısrarla Feto’nun arka bahçesi haline dönüşmesinden biz de endişe ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:46 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya'nın şimdi de ısrarla Feto'nun arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Terör örgütleri akrep gibidir, eninde sonunda döner, kendini sırtında taşıyanı da ısırır” dedi. Ülkeye ve millete haksızlık yapıldığında, saldırıldığında susmayı kendine yakıştıramadığını dile getiren Erdoğan, şunları ifade etti:



BİZ DE SİZİ DEHŞETLE İZLİYORUZ


“Almanya Adalet Bakanı, Türkiye'nin bu talebi konusunda medyaya verdiği demeçte FETÖ üyesi savcıların kesinlikle iade edilmeyeceklerini söylemiştir. Bakana göre Türkiye ile Almanya arasındaki adli yardımlaşma sadece ağır suçları kapsıyormuş. Siyasi gerekçeler bunun dışında kalıyormuş. Üstelik bu kadarla da kalmamış Alman Bakan, terör örgütlerini destekleyen gazetelere yönelik operasyonları kastederek 'gelişmeleri kaygıyla izliyoruz' demiş. Şimdi biz de Almanya'nın bu yaklaşımını ve onun ürünü olan uygulamaları kaygıyla ve hatta dehşetle izliyoruz.



TERÖRE YATAKLIK YAPIYORSUNUZ


Ey Almanya; Sayın Merkel'e ben 4 bin dosya verdim. Daha sonra İstanbul'daki son görüşmemizde 'Sayın Şansölye, ben size 4 bin dosya vermiştim. Bunların akıbeti ne oldu?' dedim. O dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu' dedi. 'Demokratik bir ülkenin, bu örgütün mensuplarını korumasını anlamakta zorlanıyorum' dedim. Şimdi kalkmışlar, bize akıl veriyorlar, endişeleniyoruz. Almanya; biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Bu terör belası, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Bizim sizden bir beklentimiz yok ama siz, teröre yataklık yapmaktan tarih boyunca anılacaksınız. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya'nın şimdi de ısrarla Feto'nun arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz.”



Esip gürlemeyi biz yutmuyoruz


Şayet Almanya FETÖ'nün terör örgütü olduğu konusunda şüphe ediyorsa buyursunlar ülkemize gelsinler, 15 Temmuz'da bombalanan Meclis'imizi ziyaret etsinler, bombalanan Özel Harekat'ı gezsinler görsünler, Külliyemizin etrafında neler meydana geldi bunu görsünler. Gecenin şahitleri ile konuşsunlar. Şehitlerimizin yakınlarıyla, gazilerimizle bir araya gelsinler. Hala hastanelerimizde yatan bizim gazilerimiz var. Onlarla konuşsunlar. Öyle kalkıp da esip gürlemek, kusura bakmayın, onları bu ülke yutmuyor, yutmuyoruz ve yutmayacağız. Gereği neyse onu yapacağız.”



Asıl niyetleri başka

Terör örgütlerinin akrep gibi olduğunu ve eninde sonunda dönüp kendini sırtında taşıyanı ısırdığını belirten Erdoğan, “PKK'yla, FETÖ'yle, DEAŞ'la, ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine, başka ülkelerin milli güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya'nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. Teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir. Bu kadar açık konuşuyorum. Halbuki bu ülkede Türklere yönelik çok ırkçı saldırı yapılıyor. Bu saldırıları önlemek yerine Türkiye'nin terörist olarak tanımladığı ve kendisinden istediği örgüt üyelerine sahip çıkmayı tercih etmesi kabul edilebilir değildir” dedi.



PARLAMENTONUZ BOMBALANSAYDI...


Ellerini başlarının arasına alıp, Alman Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın, Alman Parlamentosu'nun, emniyet teşkilatı binalarının bombalandığını, Berlin'in, Hamburg'un, Bavyera'nın sokaklarının tanklarla, helikopterlerle ateş altına alındığını hayal etmelerini isteyen Erdoğan, “Acaba onların parlamentosu bombalansaydı ne yaparlardı, bunu bir düşünsünler. Eğer buna rağmen FETÖ'yü terör örgütü olarak kabul etmezlerse anlarız ki niyetleri başkadır. Bizim gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlara, dilleri olup da konuşmayanlara söyleyecek sözümüz yok” ifadesini kullandı.



Yaşayan hazineler






Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile “Yaşayan İnsan Hazinesi” ilan edilen kişilere ödül ve beratlarını takdim etti. Takdim sırasında, atma türkü geleneğinde ödül almaya hak kazanan Osman Efendioğlu ve çırağı Ahmet Çakar kemençe eşliğinde, “Külliyede açıldı 15 Temmuz davası / Belasını bulacak Feto'su, PKK'sı / Çok yakında kopacak Feto'ların kafası” ifadelerinin yer aldığı atma türkü örneği söyledi. Macahel Yaşlılar Korosu da yerel halk dansı eşliğinde türkü icra etti.



#Almanya
#PKK
#DHKP-C
#FETÖ
8 yıl önce