|

Alparslan'ı MİT kurtardı

DEAŞ’lı terörist babanın Düzce’den 2014’te 4 yaşındayken Bağdat’a kaçırdığı Alparslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla başlatılan ve MİT’in 4 ay süren çalışmaları sonucunda kurtarılarak Türkiye’ye getirildi. 7 yaşındaki Alparslan, 3 yıldır göremediği annesini tanıyamadı. Oğluna defalarca sarılan anne Mehtap Kazancı, psikiyatristler eşliğinde Alparslan’a annesi olduğunu anlatmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:06 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
MİT 4 aylık titiz çalışmayla kurtardı
MİT 4 aylık titiz çalışmayla kurtardı

DAEŞ’lı terörist babanın Düzce’den Bağdat’a kaçırdığı 7 yaşındaki Alparslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın girişimleriyle kurtarıldı. Filmleri aratmayacak operasyonda küçük Alparslan, Türkiye’ye getirildi ve 3 yıldır hiç görmediği annesine kavuştu. Olay, anne Mehtap Nur Kazancı’nın AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’e gönderdiği mektubu Keşir’in Başbakan Binali Yıldırım ile paylaşmasıyla ortaya çıktı. Başbakan Yıldırım, Alparslan’ın yerinin tespit edilmesi ve Türkiye’ye getirilmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

TÜRKİYE VE IRAK’TAN ORTAK ÇALIŞMA

Başbakan Yıldırım, konuyu Irak Başbakanı İbadi ile hem yüz yüze hem de telefonla görüşmesinde gündeme getirdi. Alparslan ve benzeri durumdaki diğer çocukların Türkiye’ye getirilerek ailelerine teslim edilmesi için ortak çalışma başlatılarak düğmeye basıldı.

MİT DEVREYE GİRDİ 4 AYLIK ÇALIŞMA YAPILDI

Yapılan araştırmada küçük Alparslan’ı 4 yaşında iken kaçıran DAEŞ militanı babasının, Irak’ta bir eylem sırasında öldüğü anlaşıldı. Teröristin, Bağdad’ta ikinci evlilik yaptığı ve bu kadının da başka bir terör eyleminde öldüğü tespit edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), küçük Alparslan’ın adının Yusuf olarak değiştirildiğini ve DAEŞ’ten kaçanların bulundurulduğu bir kampta tutulduğunu tespit etti. Diplomatik girişimler sonucunda Irak Hükümeti, Alparslan’ı kamptan alarak Bağdat Yetimhanesine yerleştirdi. Alparslan’ın Türkiye’ye gönderilmesi konusunda hiçbir engel olmadığı anlaşılınca 4 ay titiz bir çalışma yürüten yetkililer, mutlu sona yaklaşmış oldu.

MUTLU HABERİ BANGLADEŞ’TE ALDI

Müjdeli haber, Bangladeş seyahatinde olan Başbakan Binali Yıldırım’a verildi. Alparslan, Irak Büyükelçiliği ve Türk Kızılayı görevlileri nezaretinde THY’nin tarifeli uçağıyla Ankara’ya getirildi. Anne oğulun Esenboğa Havalimanında duygusal anlar yaşanırken Alparslan, 4 yaşından itibaren hiç görmediği annesini tanıyamadı. Psikiyatristler eşliğinde Alparslan’a Mehtap Nur Kazancı’nın gerçek annesi olduğu anlatıldı. Üç yıl boyunca mücadele veren anne Mehtap Yazıcı Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

  • O artık bir sembol
  • Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte anne-oğlu makamında kabul eden Başbakan Yıldırım, “Alparslan aslında yalnız değildir. Irak’ta DAEŞ terör örgütüne kaptırılan çocukları aileleri ile buluşturmaya çalışacağız. Alparslan bir sembol. Bunun gibi birkaç yavrumuz da geçtiğimiz ay gelmişti. Bundan sonra Alparslan’ın arkadaşları da birer birer gelecek. Ve bu hasret sona erecek” dedi.


3 yıl sonra yuvasında

MİT operasyonuyla kurtarılan 7 yaşındaki Alparslan, Düzce’deki evine getirildi. Oğluna kavuşan anne Mehtap Kazancı, çok mutlu olduğunu ve bu duyguyu tarif edemeyeceğini söyledi. Oğluna kavuşmasında desteklerini gördüğü Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’e ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür eden Kazancı, “Herkese çok teşekkür ederim. Oğlum artık yanımda, çok mutluyum. O da çok mutlu. Evine geldi, odasını gördü. Bu mutluluk tarifsiz. Bunu yaşamanız lazım. Oğlumu görene kadar inanamadım. Başbakanımıza minnettarım. Bugüne kadar hep geldi-gelecek diye bekliyordum ama geldiğini görünce inandım” dedi.



#MİT
#Alparslan
#DEAŞ
6 yıl önce