|

Altan Tan'dan PKK'ya 'Polyanna' yanıtı

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu'nun 'Polyanna'ya benzettiği HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Karasu'ya "Memlekette bunca Frankeştayn varken birkaç tane de Polyanna olsun. Zararı olmaz, halka moral verir" yanıtını verdi.

Yeni Şafak
09:52 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:04 - 28/09/2015 Pazartesi
Diğer

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan kendisini 'Polyanna'ya benzeten PKK yöneticisi Mustafa Karasu'ya sert yanıt verdi. Altan Tan, "Memlekette bunca Frankeştayn varken birkaç tane de Polyanna olsun. Zararı olmaz, halka moral verir..." dedi.

Cumhuriyet gazetesine verdiği söyleşide Tan, Karasu'nun Özgür Gündem'deki 'Polyannacılık' yazısına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:"

Bir ironi ile başlayalım öyle ise. Memlekette bunca Frankeştayn varken birkaç tane de Polyanna olsun. Zararı olmaz, halka moral verir. Meselenin hayati kısmına gelince şu sorulara net olarak cevap lazım.



1) Kürtler, Türkiye'de ve Ortadoğu'da Türklerle birlikte bir gelecek mi kuracak yoksa kavga ederek, yakıp yıkarak ayrılacak mı?


2) Eğer birlikte yaşanacaksa bu mücadele, demokratik yollarla yani “güzellikle” mi yoksa şiddetle ve kavgayla mı olacak?


3) Avrupa Birliği ve Batı bloku içinde bir Türkiye ve Ortadoğu mu yoksa İran-Rusya ekseninde bir Ortadoğu mu tasarlayacağız?



Kürtler, Türk halkıyla birlikte, yüzü Avrupa Birliği'ne dönük, kendi geçmişini de koruyan, Ortadoğu'daki halklarla dost, demokratik bir Türkiye inşa edecektir."

#HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan​
#Mustafa Karasu
#PKK
#Polyannacılık
#Polyanna
#Frankeştayn
#Altan Tan
9 yıl önce