|

Altan’a 5 yıl

Yazar Ahmet Altan, bir internet sitesinde yayımlanan yazısında kullandığı ifadeler nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek suçlarından 5 yıl 11 ay hapisle cezalandırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2018 الخميس
Güncelleme: 03:59 - 1/03/2018 الخميس
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek suçlarından 5 yıl 11 ay hapisle cezalandırıldı.
Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek suçlarından 5 yıl 11 ay hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, başka suçtan tutuklu bulunan Ahmet Altan cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada sanık Altan’ın avukatları da hazır bulundu. Sanık Altan’ın savunmasının ardından avukatları söz alarak, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini talep etti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Altan’ın, “www.haberdar.com” isimli internet sitesinde yayımlanan “Ezip geçmek” adlı makalesinde kullandığı ifadelerle Diyarbakır/Sur, Şırnak/Cizre ve Mardin’de silahlı terör örgütü PKK’nın şehir savaşı stratejisi için kullandığı “hendek kazma” eylemlerini masumane göstermeye çalıştığını belirtti.

CEZA İNDİRİMİ YOK

Heyet, sanık Altan’ı ‘’silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Altan’ın dava konusu yazıda Cumhurbaşkanı için yaptığı ağır ithamlar, Cumhurbaşkanı’nın şeref ve saygınlığını küçük düşürücü ifadeler, bu ifadelerin ve ithamların farklılığı ile yoğunluğunu dikkate alan heyet, sanık Altan’ı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, sanığın, 4 Ocak tarihli duruşmada heyete karşı olumsuz tutum ve davranışları ile pişmanlık duymaması nedeniyle cezada indirim yapmadı. Sanık Altan, toplamda 5 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

#Ahmet Altan
#FETÖ
٪d سنوات قبل