|

An meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik harekata ilişkin önemli mesajlar verdi: Trump’la konuştuk, teröristler gitmezse biz göndereceğiz. Olumlu cevap verdiler. Suriye topraklarındaki operasyonlara her an başlayabiliriz. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz. Kahraman ordumuz hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Haber Merkezi
04:00 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 03:26 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusundaki harekatın her an başlayabileceğini söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusundaki harekatın her an başlayabileceğini söyledi

Konya'da toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna harekatın her an başlayabileceğini söyledi:

Kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz ve gömmeye de devam edeceğiz. Trump ile konuştuk, Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz. Çünkü terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Madem ki biz Amerika ile stratejik ortağız, o zaman gereğini yapmamız lazım.

TÜRKİYE İLE OYNANMAZ

Eski Türkiye yok artık. O geride kaldı. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oyunlar oynamaya kalkanları, senaryolar yazanları, tezgahlar kuranları her seferinde başarısızlığa uğrattık. Irak'ta, Suriye'de nihai hedefi Türkiye olan oyunları birer birer bozduk. Onlar da bunu biliyor, bunu görüyorlar. Dolayısıyla Türkiye ile oynanmaz.


SIRA FIRAT'IN DOĞUSUNDA

DEAŞ bahanesiyle Suriye'ye gelen güçler, ortada böyle bir tehdid kalmamasına rağmen hala varlıklarını sürdürüyor. Bununla kalmayıp ülkedeki yegane huzur kaynağı Türkiye'yi hedef göstermeye çalışıyorlar. Biz sınırlarımız boyunca, kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğimizi söyledik. Diğer bölgelerde büyük ölçüde bu oyunu bozduk. Şimdi sıra Fırat'ın doğusuna geldi. Teröristleri alenen himaye edenlere sesleniyorum: yanlış yapıyorsunuz, vazgeçin.

SÖZLERİN TAKİPÇİSİYİZ

Geçtiğimiz hafta Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Sayın Trump ile de bunları görüştük. Kendileri de olumlu cevapları verdiler. Şimdi bunların da takipçisiyiz. Bölgedeki son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Bu ülkedeki sorunların tüm tarafları tatmin edecek şekilde siyasi çözüm yolu açılana kadar Suriye topraklarındaki terörle mücadelemiz sürecektir.


Yıllarca Türkiye'yi Münbiç'te oyalayanların, Türkiye'ye Fırat'ın doğusuyla ilgili birtakım sözler verenlerin, bu sözlerini yerine getirmesini bekledik. Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattı boyunca, özellikle Amerikan askerlerine zarar vermeyecek şekilde kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz. Kahraman ordumuz, hazırlıklarını ve planlarını tamamlamış durumda. Bir gece ansızın gelebiliriz.

TEPELERİNE ÇÖKERİZ

Bu şifreyi unutmasınlar. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz. Terör örgütü mensupları güya bize karşı tedbir alıyorlarmış. Tüneller kazıyorlarmış, silah, mühimmat stokluyorlarmış. Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparlarsa yapsınlar hepsi de o çukurlara gömülmekten kurtulamayacaklar. Türkiye'ye düşmanlık edip, hele hele silah doğrultup da iflah olan görülmemiştir. Bunların sonu da aynı olacak. Bu hainlerin tepelerine binmemiz an meselesidir.

  • Şeytani düzenlerini sürdürme peşindeler
  • Konya'da Şeb-i Arus Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Gündemdeki konulara da değindiği konuşmasında Erdoğan, Yemen’de ihtiraslarının esiri olmuş bazı Müslümanların, çocukları açlığa mahkum ettiklerini söyledi. Bir milyon Müslümanın katledildiği Suriye'de hala Suriye'nin başındaki Esed’in yerini korumanın mücadelesini verdiğini vurgulayan Erdoğan, bazı güçlerin de bu çabaya destek verdiğini kaydetti.
  • MODERN DÖNEM HARAMİLERİ
  • Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Farklılıklarımızı kaşıyarak, meşrep ve mezheplerimiz üzerinden bizi birbirimize kırdırarak birileri şeytani düzenlerini idame ettirmeye çalışıyor. Asırlardır bilim aşıklarının mesken tuttuğu İslam şehirlerine bugün DEAŞ, PKK, FETÖ, Boko Haram, eş Şebab gibi proje örgütler musallat oldu. Öldürmekten, katletmekten yakıp yıkmaktan başka hiçbir kutsalı olmayan bu modern dönem haramileri tüm çirkeflikleri ile hayat damarlarımıza hamle yapıyor”

Bir daha çözüm süreci beklemeyin

Türkiye üzerine oynanan oyunlara dikkat çeken ve milletin sayesinde boşa çıkarıldığını belirten Erdoğan, "Çukur eylemleriyle, Güneydoğu Anadolu'muzdaki kimi mahalleleri işgale yeltenenleri milletimizin bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz, açtıkları çukurlara gömdüler. Çözüm süreci dedik, önlerini açtık, yanaşmadılar ama şimdi bir daha çözüm süreci falan beklemeyin, geçti o iş" dedi. Erdoğan, DEAŞ'tan PKK'ya kadar tüm terör örgütlerince başlatılan canlı bomba saldırıları ve silahlı eylemlerle büyükşehirlerin esir alınmaya çalışıldığını ancak milletin sillesini yiyenlerin dönüp gitmek zorunda kaldığını vurguladı.

  • Vakur tavrı gördükçe kudurdular
  • Erdoğan, "Şimdi, ekonomi silahını üzerimize yönelttiler. Geçtiğimiz aylarda kur, faiz, enflasyon gibi bir sarmala sokmak istediler. O da tutmadı ve kısa zamanda o da aşıldı. Türkiye ekonomisinin evelallah gerçek durumu oturuyor, oturacak. Terör örgütleriyle, darbecilerle gizli açık nice tuzakla elde edemedikleri neticeye, ekonomi üzerinden ulaşmak için harekete geçtiler. Meselenin gerisindeki niyeti bildiğimiz için hemen tedbirlerimizi aldık, bu saldırıların da önünü kısa sürede kesmeyi başardık" dedi. Ne yapılırsa yapılsın hedefe doğru yürümekten vazgeçmediklerini ve vazgeçmeyeceklerini kaydeden Erdoğan, "Ülkemizin bu kararlığı, vakur tavrını gördükçe kudurduklarını biliyoruz. İşte, buradan bir kez daha sesleniyorum, ana muhalefetin zatı ve bölücü örgütün güdümündeki partiyi de yanlarına almışlar, yola çıktılar şimdi, 31 Mart'a böyle yürüyorlar. Yürü bakalım, yine başaramayacaksınız" diye konuştu.

Bedeli ağır olur

Erdoğan, "Bu ara Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış, portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu milletle dalga geçilmez. Öyle buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa sokağa çağırmak, sokağa mı çağırıyorsun, işte buyur. Bu ülkede benim milletimle artık onun onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur. Bay Kemal; 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan tankların arasından kaçtın, Bakırköy Belediyesi'ne gittin ama bu defa kaçamazsın, ona göre. Bu ifadeleri kullanırken dikkatli kullan. O eski Türkiye idi, geçti o iş, anında bedel ödersin. Eğer bir şey yapacaksan, bak 31 Mart'ta sandık var, çalış senin de olsun. Sandıkta alabiliyorsan al. Ne diyor, 'Bütün belediyeler CHP'li olacak.' 31 Mart'ta göreceğiz ve 31 Mart'ta benim milletim, CHP'ye bugüne kadar ödettiğinden çok daha fazlasını ödetecek, ben buna inanıyorum" dedi.

Tüm sorumlular hesabını verecek

Erdoğan, geçen perşembe meydana gelen tren kazasını işaret ederek, "Ankara-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin Ankara çıkışında ne yazık ki yaşadığı kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Rabbim'den rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aynı kazada yaralananlara Allah'tan şifa temenni ediyorum. Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Hiçbir istisna olmaksızın kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içerisinde hesabının sorulacağından emin olun. Ayrıca bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir de alınacaktır" dedi.

  • Kral Abdullah ile görüştü
  • Erdoğan dün akşam Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü. Telefon görüşmesinde Türkiye ve Ürdün arasındaki ikili ilişkilere değinildi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, Türkiye ve Ürdün arasındaki dostane ilişkileri geliştirme kararlılıklarını vurguladı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Fırat'ın Doğusu
#Operasyon
#TSK
5 yıl önce