|

Anayasa için ortak metin

Başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa metnini hazırlamak için çalışmaları yoğunlaştıran AK Parti taslağı Meclis'e getirmeden önce MHP'ye gönderecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:42 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

MHP'nin hassasiyetlerini bilen AK Parti, taslağa bu hassasiyetleri yansıtacak. MHP de önceden hazırladığı anayasa taslağı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Anayasa taslağını revize eden parti hukukçuları kırmızı çizgilerini gözönünde bulundurarak bir metin hazırlayacak.



AK Parti'nin MHP'ye metni vermesinin ardından partideki hukukçu kurmaylar metni değerlendirecek, kendi hazırladıkları metinle karşılaştıracak. Daha sonra iki parti arasında istişareler yapılacağı, ortak bir metin üzerinde uzlaşılabileceği belirtiliyor. Süreci Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yürüteceği belirtiliyor. İki parti arasında yapılacak istişareler ışığında üzerinde uzlaşılacak metin Meclis'e sunulacak.


Öte yandan AK Parti'nin Meclis gündemine getireceği başkanlıkla ilgili anayasa değişiklik tekifiini Başbakan Binali Yıldırım'ın belirleyeceği özel bir ekip kaleme alacak.


#MHP'
#Başkanlık sistemi
7 yıl önce