|

Ankara-Kahire hattında Gazze iş birliği: Mısır'dan Türkiye'ye resmi davet kararı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Gazze'ye yardım kapsamında gönderdiği 20 kişilik sağlık ekibinin, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, Mısır ile Gazze için yapılacak iş birliği için bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, Mısırlı Bakanın en kısa sürede Türk Sağlık Bakanlığını Mısır'a davet etme kararı aldığını açıkladı.

Semih Bozkuş
19:55 - 23/10/2023 Pazartesi
Güncelleme: 21:13 - 23/10/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye ve Mısır, Gazze'ye yardım için iş birliği toplantısı yaptı.
Türkiye ve Mısır, Gazze'ye yardım için iş birliği toplantısı yaptı.

Türkiye, işgalci İsrail'in neden olduğu büyük bir kriz ile hayata tutunmaya çalışan Filistinliler için yardım ekibi gönderdi.

Gazze'ye gidecek yardım ekibi önce Mısır'a ulaştı ve Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandı.

Tıbbi cihaz, tıbbi malzeme, ilaç ve jeneratör ile 20 kişilik sağlık ekibi ile Gazze'ye yardım eli uzatan Türkiye'nin bu hamlesi ise Mısır ile diplomasi trafiğinde yeni bir süreç başlattı.

Bu süreci ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

"Mısır Türkiye'yi resmi olarak davet edecek"

X hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, Mısırlı Bakan Ghaffar'ın en kısa sürede Sağlık Bakanlığını ülkeye davet etme kararı aldığını duyurdu.

Mısır ile Gazze için yapılacak iş birliği için bir toplantı gerçekleştirildiğini de aktaran Bakan Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"20 kişilik ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanı Sayın Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandı. Ardından, Gazze için yapılacak iş birliği için bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’nin özellikle çocuklar konusundaki hassasiyeti bakanlığımızı temsil eden arkadaşlarımızca ifade edildi. İstişareler yoğun bir şekilde devam ediyor. Mısır, Gazze konusunda, Türkiye ile başlattığı iş birliği sürecini, Türkiye dışında başka bir ülke veya uluslararası kuruluşla çeşitli nedenlerden ötürü tercih etmiş değil. Sağlık Bakanı Sayın Khaled Abdel Ghaffar, ülkemiz adına sürdürdüğümüz ısrarlı takibin sonucunda bizlerle çalışma kararı aldıklarını belirtiyor. Sayın Bakanın, arkadaşlarımca tarafıma iletilen, en kısa süre içinde bizi Mısır'a resmi olarak davet edecekleri haberini ise büyük bir memnuniyetle karşıladım. Gazze için, ülkelerimiz için yapacak çok şeyimiz var."




#İsrail
#Gazze
#İnsani Yardım
#Mısır
#Türkiye
7 ay önce