|

Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili Valilik'ten açıklama

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in yaptığı kaza ile ilgili Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, Yüksek Hızlı Tren'in banliyö treniyle çarpıştığını belirtti. Ankara Valisi Vasip Şahin, kazada 4 kişinin öldüğünü 43 kişinin de yaralandığını açıkladı. Daha sonra Valilik'ten yapılan açıklamada ölü sayısının 7'ye yükseldiği ifade edildi.

Yeni Şafak
08:12 - 13/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:07 - 13/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara Valisi Vasip Şahin
Ankara Valisi Vasip Şahin

Bu sabah saat 06.30’da Ankara YHT Garı’ndan Konya’ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) üst geçidin ayağına çarptığı iddia edilmişti. Ancak Valilik açıklama yaparak kazanın sebebini banliyö treni ile çarpıştığını duyurdu. Kaza sonrası kurtarma çalışmaları devam ederken Ankara Valisi Vasip Şahin olay yerine geldi.

ANKARA VALİLİĞİ: YHT İLE BANLİYÖ TRENİ ÇARPIŞTI

  • Kazayla ilgili Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Ankara'dan Konya'ya giden YHT, banliyö treni ile çarpıştı" denildi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: 4 KİŞİ ÖLDÜ, 43 YARALI VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı.

  • "Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz sevk edildi. 43 yaralı, 4 vatandaşımız ölü olarak enkazdan çıkarıldı."

VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA: 7 ÖLÜ

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır.

Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."



#Ankara
#Ankara Valisi
#Vasip Şahin
5 yıl önce