|

Cumhurbaşkanlığı'ndan Trump'a yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına yanıt verdi. Altun, "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur" ifadesini kullandı. PYD ve YPG'nin terör örgütü olduğuna işaret eden Altun, "Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" vurgusunda bulundu. ABD Başkanı Trump, sosyal medya üzerinden Türkiye'yi hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu. Altun'un açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 Haziran 2015'te attığı bir tweeti yeniden paylaşması dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Şafak
10:40 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 10:42 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Başkanı Trump. Fotoğraf: Arşiv.
ABD Başkanı Trump. Fotoğraf: Arşiv.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına yanıt verdi.

  • Altun, "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye’deki uzantılarıyladır. PYD ve YPG bir terör örgütüdür. Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Altun ayrıca, "Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye'de tam da bunu yapmaktadır" açıklamasında bulundu.

Kararlılık vurgusu


Erdoğan'ın tweetini yeniden paylaştı

Altun'un, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarından ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 Haziran 2015'te attığı tweeti yeniden paylaşması da dikkatlerden kaçmadı. Söz konusu paylaşımda "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadesi yer alıyor.


ABD Başkanı Trump, sosyal medya üzerinden Türkiye'yi hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

#ABD
#Türkiye
5 yıl önce