|

Ankaralılar 15 dakikada organize oldu

İstanbul ve Ankara'da başlatılan FETÖ'cü darbe girişimi anlarına dair milletin kahramanlık destanına dair detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Ankara'da FETÖ'cü jetlerin alçak uçuşa başladığı esnada vatandaşların 15 içinde organize olduğu ve askeri engellediği öğrenildi.

Yeni Şafak
18:38 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:41 - 18/07/2016 Pazartesi
AA
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Mamak'ta yaşananları ve verdikleri mücadeleyi anlattı.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Mamak'ta yaşananları ve verdikleri mücadeleyi anlattı.

Akgül, yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının Ankara semalarında alçak uçuş yapmasıyla bir terslik olduğunu hissettiğini ve durumu değerlendirmek üzere acil bir şekilde AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı'na gittiğini söyledi.



Olayın bir darbe girişimi olduğunu yaptıkları görüşmelerden ve televizyon yayınlarından anlamaları üzerine belediye ve ilçe teşkilatını toplayarak iletişim kanallarından vatandaşlara toplanma ve mücadele çağrısı yaptıklarını belirten Akgül, "AK Parti Mamak ilçe binası güzergahında seyir halinde olan 4 tankı, binlerce vatandaşımızla birlikte durdurduk." dedi.



Hemen tankların üzerine çıktıklarını, önlerini kapattıklarını, kişisel araçlarını gidiş ve dönüş güzergahlarına koyarak tankların etrafını sardıklarını dile getiren Akgül, "O anlarda darbeci bir komutan tankın içerisinden çıkarak etrafa rastgele ateş açtı. Aramızdan bir arkadaşımız açılan ateş sonucu yaralandı, bir arkadaşımız ise kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren arkadaşımızı hemen hastaneye göndermemize rağmen maalesef kaybettik. Yaralanan arkadaşımızı ise olaydan bir gün sonra kaybettik." ifadesini kullandı.



Bu gibi toplumsal olaylarda yöneticilere çok büyük görev düştüğünü aktaran Akgül, "Toplanan binlerce vatandaşa itidalli davranmaları ve şu an Türkiye'nin her noktasında bizler gibi milyonlarca vatandaşımızın darbeye direndiğini ve izin vermeyeceğimizi anons ediyordum. Herkese sakin olmaları gerektiğini devamlı söylüyordum. Bir taraftan da gelişmeleri oluşturduğumuz haber alma komisyonumuzdan alıyorduk. Sonuçta bu bir darbe girişimiydi ve iletişim çok önemliydi." diye konuştu.



"Kışlanın önünde 'demokrasi barikatı' oluşturduk"

Mamak'ta Türkiye'nin en büyük kışlalarından biri olan 4. Kolordu Komutanlığı, 28. Mekanize Tugayı Eşref Akıncı Kışlası'nın yer aldığı bilgisini veren Akgül, şöyle devam etti:



"Bizler ilçe binasının önüne geçerken iş makinelerimizi kışlanın önüne yığarak adeta demokrasi barikatı oluşturduk. Çünkü aldığımız bir duyuma göre kışladan çok sayıda tank ve zırhlı araç çıkışı olacaktı. İş makinelerini kışlanın önüne sevk ederken bir taraftan da vatandaşlarımıza bu kritik noktalarda toplanmaları için duyurular yaptık. Mamaklılar hem ilçe binası önünde hem de kışla önünde canlarını mallarını hiçe sayarak toplandı ve darbeye müsaade etmedi."



Başkan Akgül, 15 Temmuz 2016'nın, "Türkiye'nin Demokrasi Bayramı" olarak tarihe geçtiğini kaydetti.



"15 dakikada organize olduk"

AK Parti İlçe Başkanı Özer de Ankara'da jetler alçak uçuşa başladığında vatandaşlardan ve yakın çevresinden telefonlar almaya başladığını söyledi.



İstanbul'da köprülerin kapatıldığı haberini duyduktan sonra bunun bir darbe girişimi olduğunu öğrendiklerini anlatan Özer, "AK Parti Mamak İlçe Teşkilatı'na geldim ve iletişim kanallarından tüm teşkilat mensuplarımıza ulaştık. Yaklaşık 15 dakikada organize olduk. Ne yapabiliriz diye düşündük, bir değerlendirme toplantısı yaptık. Mahalle temsilcilerinden, belediye meclis üyelerine kadar herkese ulaştık ve bilgilendirdik." dedi.



Yarım saat içerisinde de gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim ortamlarını kullanarak çağrılarda bulunduklarını, aktif olarak vatandaşı ve teşkilat mensuplarını durumdan haberdar ettiklerini aktaran Özer, "Mamak teşkilatımız 105 bin üyeden oluşuyor. Hepsine mesaj attık. Sokağa çıkmak üzereyken TRT'den yayınlanan korsan bildiriyi izledik. Kesinlikle çok dirayetliydik." diye konuştu.



O esnada 4 tankın Mamak İlçe Başkanlığı binasına doğru hareket ettiğini öğrendiğini belirten Özer, Akgül ve ilçe binası önünde toplanan binlerce vatandaşla sokakta tankları durdurma mücadelesi verdiklerini söyledi.



"Amacımız tankların şehir merkezine ilerlemesini durdurmaktı" ifadesini kullanan "Arkadaşlarımız tankların önüne geçti. Bazılarımız tanklara oturarak onları durmak zorunda bıraktı. Vatandaş da biz de çok kararlıydık. Sabaha kadar hiçbir vatandaş alandan ayrılmadı." dedi.



Ramazan Bayramı'ndan kalma şekerler ikram edildi

Durdurulan tanklardan 5 er, bir de binbaşı çıkardıklarını anlatan Özer, "Erler, 20'li yaşlarda çocuklar. Onları binamıza, odama aldık. Dedik ki 'Bu bir kalkışmadır. Yaptığınız yasal değildir. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'dır'. Askerleri kanuna teslim etmek üzere sabaha kadar beklettik. Çay ve su, Ramazan Bayramı'ndan kalma şekerlerimizden ikram ettik. Telefon imkanı sağlayıp, anne babalarıyla konuşturduk. Askerleri linç edilme girişiminden kurtararak güvenle, sabah saat 07.00 civarında emniyet güçlerine teslim ettik." değerlendirmesinde bulundu.



İlçe önünde toplanan yaklaşık 3 bin vatandaşın kendileri tarafından verilen direktiflere uyduğunu vurgulayan Özer, "Bu yüzden gece boyu taşkınlık olmadan kontrollü hareket edebildik. Demokrasi mücadelesini alnımızın akıyla kazandık." diye konuştu.



#FETÖ
#Darbe girişimi
#Mamak
8 yıl önce