|

Ankesörcü FETÖcülere operasyon

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik operasyonda 101 şüpheli için gözaltı kararı verildi. FETÖ’nün ‘mahrem imamları’ ile örgütün iletişim için kullandığı ankesörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri belirlenen şüpheliler arasında eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık da bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 03:08 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık
Eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Hava Kuvvetlerindeki yapılanmasına operasyon düzenledi. FETÖ'nün TSK'daki ByLock'u olarak nitelendirilen 'ankesörlü telefon' soruşturması kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kritik birimlerde çalışan açığa alınmış ya da ihraç edilmiş 101 subay hakkında gözaltı kararı verildi.

MAHREM İMAMLARLA GÖRÜŞTÜLER

Başsavcılık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin, FETÖ'nün "mahrem imamları" ile örgütün iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Soruşturma kapsamında, FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen ve açığa alınan 78 kişi ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında adli işlem yapılan ve ihraç edilen 23 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

BİR TUĞGENERAL BEŞ ALBAY

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 22 ilde operasyon başlattı. Operasyonlar kapsamında şüphelilerden 37'sinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında bir tuğgeneral, 5 albay, 2 yarbay, 4 binbaşı, 25 yüzbaşı ve 54 üsteğmen olduğu bildirildi.

F-16 PİLOTLARI DA VAR

Tuğgeneralin, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık olduğu belirtildi. Şüphelilerden 16 pilotun tutuklu olduğu ve bunlardan 13'ünün kısa süre önce görevinden açığa alındığı belirtildi. Şüpheliler arasında F-16 ve F-4 pilotu olduğu da öğrenildi. Yine 11 kişinin de Akıncı davasında yargıladığı bildirildi. Öte yandan Bursa merkezli 9 ilde, FETÖ'nün "mahrem askeri yapılanması"na yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9'u muvazzaf 12 asker gözaltına alındı.

  • Kamyon dolusu dosya
  • İzmir merkezli 15 ilde FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki "kripto yapılanması"na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 88 kişiden işlemleri tamamlanan 23'ü daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin soruşturma dosyaları da kamyonete konulara adliyeye götürüldü.

3 bin 293 mahreme gözaltı

FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na büyük darbe indirildi. 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla çöküş sürecine giren FETÖ'nün TSK içindeki "mahrem yapılanması"nda yer alan muvazzaf askerler, titizlikle yürütülen soruşturmalarla tek tek belirleniyor. Bu yılın 5,5 ayında düzenlenen operasyonlarla örgütün TSK'daki yapılanmasına büyük darbe vuruldu. Ülke genelinde örgütün "askeri mahrem yapılanması"nda yer aldıkları belirlenen 3 bin 293 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 717'si tutuklandı. Birçok şehirde yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan çok sayıda zanlının işlemleri ise sürüyor.

#FETÖ
#Ankesör
6 yıl önce