|

Anne babalara okul yolu göründü

Bahçeşehir Koleji, ebeveynlere rehberlik etmek üzere Dr. Özgür Bolat ile ‘Anne Baba Okulu’ programını başlattı. Ailelere büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Çocuğunuzun sınavda kaç net yaptığı değil mutlu olup olmadığı önemli” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 04:03 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hüseyin Yücel - Özgür Bolat
Hüseyin Yücel - Özgür Bolat

56ildeki 125 kampüsüyle 75 bin öğrenciyi geleceğe hazırlayan Bahçeşehir Koleji şimdi de veliler için bir eğitim programı başlattı. “Mutlu çocuk, başarılı gelecek” sloganıyla “Bahçeşehir Koleji Özgür Bolat Anne Baba Okulu”nu açtı. Amaç, ebeveynlere mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmenin ipuçlarını anlatmak. Okulda anne babaların rehberi eğitim bilimci yazar Dr. Özgür Bolat olacak.

ÇOCUĞUN KAÇ NET YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL

Programın ayrıntılarını anlatan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, çocuğun gelişiminde okulun etkisinin yüksek olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu ama ailenin de çok önemli olduğunu söyledi. Anne babaların çocuklarına yaklaşımlarının ve iletişimlerinin doğru olması gerektiğini vurgulayan Yücel şöyle devam etti: “Bir örnek vereyim. Bizde eğitim ana sınıfında başlıyor. Kayıt döneminde bazı veliler okula geliyor. Ve ne soruyor biliyor musunuz? Liseye geçişte başarı ortalamanız ne, üniversite sınavında başarınız ne kadar yüksek? Çocuk daha 5-6 yaşında. Ana sınıfına gidecek. Ama veli şimdiden onun lise- üniversite sınavlarını düşünüyor. Biz şunu söylüyoruz. ‘Çocuğunuzun sınavda kaç net yapıp yapmadığı değil mutlu olup olmadığı önemli.’ Çünkü mutlu çocuk başarılı olur.”

BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Ebeveynlerin bu ve benzeri yaklaşımlarını değiştirmek ve farkındalıklarını arttırmak için yıllardır seminer verdiklerini belirten Yücel, “Ancak bu yıl dedik ki artık bu eğitimlerin bir ‘okul’u olsun. Bu nedenle sevgili Özgür Bolat ile güçlerimizi birleştirdik. ‘Mutlu çocuk başarılı gelecek’ hedefiyle ‘Bahçeşehir Koleji Özgür Bolat Anne Baba Okulu’nu açtık. Bugünün çocuğu yarının yetişkini. Yani geleceğimiz. O nedenle onlara hangi değerleri, becerileri aşıladığımız önemli. Burada da ebeveynlere büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

VELİLER DE TAHTAYA ÇIKACAK

Özgür Bolat’ın bu okul için özel bir program geliştirdiğini anlatan Yücel, “Bizimle hazırladığı programı paylaşınca çok heyecanlandık. Çünkü çocuk gelişimi ile ilgili büyük bir bilgi kirliliği var. O kirliliğin olduğu dönemde Özgür Bolat bilimsel bilgilerle anne babaları aydınlatacak. İnteraktif dersleriyle, uygulamalı anlatımıyla, etkinliklerle velilere somut öneriler sunacak. Yani anne babalar da tahtaya çıkacak” şeklinde konuştu.

ÖZEL SINIFLAR OLUŞTURDUK

Anne-baba eğitimlerinin çoktan başladığını belirten Yücel şu bilgileri verdi: “Belli aralıklarla sınıflar açılacak. Adresimiz Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl kampüsü. Kampüsümüzde anne-baba sınıfları oluşturduk. Yani artık orada yalnızca öğrencilerin değil velilerin de sınıfları var. Özgür Bolat ekibi ile birlikte orada katılımcılara eğitimler verecek.”

  • Program 3 modülden oluşuyor
  • Bahçeşehir Koleji iş koşulları nedeniyle her veli gelebilsin diye eğitimleri hem hafta içi hem de hafta sonu verecek. Ayrıca eğitimlerin online platfromlarla Türkiye’deki her veliye ulaşması da sağlanacak. Okulun programı 3 modülden oluşuyor. ‘Ebeveyn Olmak’, ‘Ben Olmak’ ve ‘Biz Olmak’. Programın ‘Ebeveyn Olmak’ modülünde; ebeveynlerin çocukla kurduğu ilişkileri sorgulanıyor ve çocukla derin etkileşim kurabilmenin temel yöntemleri anlatılıyor. ‘Ben Olmak’ başlıklı modülde ebeveynlere kendileriyle ilgili derin farkındalıklar kazandırmak hedefleniyor. ‘Biz Olmak’ başlıklı modülde ise anne ve baba ilişkisinin çocuk üzerindeki etkisinden bahsediliyor.
#Bahçeşehir Koleji
#Hüseyin Yücel
#Özgür Bolat
5 yıl önce