|

Annemle bilim daha güzel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla açılan Kocaeli Bilim Merkezi'ne her yaştan ziyaretçi büyük ilgi gösteriyor. Kocaeli Bilim Merkezi'nde çocuklara özel yaklaşık 200 deney düzeneği yer alıyor.

Yeni Şafak
09:01 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:07 - 7/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Birbirinden farklı deneysel oyun atölyelerinin de bulunduğu merkezde, 10 Mayıs Pazar günü Anneler Günü'ne özel; 5-6 yaş grubundaki çocuklar için anneleriyle birlikte katılabilecekleri atölye çalışmaları düzenlenecek. Pazar günü 14.00 ve 15.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocuklar anneleri ile birlikte hem öğrenecek hem de eğlenceli dakikalar geçirecekler…



Bilim Merkezinde yok yok!


Uzayın gidilemez noktalarından okyanusların en derin yerlerine, pek çok oluşum, doğa kanunu ve soru işaretinin cevabı Kocaeli Bilim Merkezi'nde yer alıyor. Merkezde özel tasarlanmış 200'e yakın deney düzeneği, çeşitli salonlarda sergilenecek. Geleceğin bilim insanları, özel çalışmaların yapılacağı atölyelerde herkese marifetlerini gösterecek.



Bilimsel gösteri, toplantı ve söyleşilere ev sahipliği yapacak bilim sahnesi, merkezin dikkat çekici alanlarından yalnızca bir tanesi. Sergi alanları, her yıl Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen bilimsel sergilerini ağırlayacak.





Bilime dokunabilirsiniz


Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki atölyeler özellikle ilköğretim düzeyinde eğitim alan çocukların okulda edindikleri teorik bilgiyi deneylerle pekiştirmeleri ve daha iyi kavramalarını sağlıyor. Robotlar, zeka oyunları ve özel düzenekler, hayal gücünü arttırıyor, analitik zekanın kullanımını tetikliyor.



Merkez içerisinde toplam 680 metrekare alana yayılan atölyelerde Optik İllüzyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D Gözlük ve daha pek çok farklı alanda deneyler yapmaya imkan sağlanıyor.



Camekanların, koruma bölmelerinin olmadığı Kocaeli Bilim Merkezi'nde ziyaretçiler, burada sergilenen düzenekleri kullanma, onlarla etkileşime geçme şansına sahip olacaklar. Ziyaretçiler birbirinden ilginç bu düzenekleri doğrudan kullanabilirken, bilimsel süreç ve yöntemleri eğlenerek öğrenecekler. Bilim Merkezi'ne gelecek çocuklar için deney yapmak, dinlemek, dokunmak, düzeneklerin nasıl çalıştığını öğrenmek için test etmek mümkün olacak.



Algı ve gerçeklik arasındaki ince çizgi


Kocaeli Bilim Merkezi içerisindeki Algı ve Gerçeklik Galerisi, beyninizin sizi nasıl kandırabildiğini, algıladıklarınızla gerçekte olan biten arasında ne kadar büyük farklar olabildiğini gözler önüne seriyor. Ses, ışık ve görme ile alakalı bildiğiniz her şeyi unutturacak bu düzeneklerde gördüklerinizin ve duyduğunuz seslerin ne kadar yanıltıcı olabileceğini kanıtlıyor.



1000 metrekare alana sahip Algı ve Gerçeklik Galerisi'ndeki tüm düzenekler, alanında dünya lideri Amerikan ve Alman bilim merkezlerinde tasarlandı. Merkezde 71 farklı uygulamayla zihnin dış dünyaya karşı gerçekte ne kadar yanılabildiğini test etme fırsatı sunuluyor.





“Dinamik dünyamız galerisi”


Dinamik Dünyamız Galerisi, dünya üzerindeki en etkileyici olayları ve merak edilenleri tüm gerçekliği ile gözler önüne seriyor. Sürekli adını duyar olduğumuz DNA nasıl bir şey? Yediğimiz besinlerle vücudumuza aldığımız proteine daha yakından bakmak mümkün mü? Ya uçurtmalarımızı havalandıran rüzgar nasıl meydana geliyor? Şehrin üzerinden geçen, bembeyaz, kabarık, pamuk şekeri gibi bulutlar ne şekilde oluşuyor? Doğa olaylarından fizik yasalarına dünyanın işleyen sistemi içerisinde önem arz eden pek çok konuda faydalı bilgiler, öğretici örneklerle sunuluyor. Dinamik Dünyamız Galerisi'nde kainatın kapıları açılıyor.



Merkezde ayrıca; çocuklar için tam donanımlı cihazlar ve deney aletleriyle keşfetmenin mutluluğunu yaşatacak Yap-Keşfet alanı bulunuyor. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, popüler bilim, tarih, felsefe, evren ve gökyüzü gibi konularda ziyaretçilerine geniş bir kaynak sağlayan1500 kitaplık özel kütüphane de bu merkezde yer alıyor.



Çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor


Dünyanın alanında önde gelen merkezleri ile işbirliği yapılarak tamamlanan Kocaeli Bilim Merkezi, ziyaretçilerin görme, işitme, duyma, dokunma duyuları ile etkileşime geçen, böylece bilimsel olayları daha iyi kavramalarına imkan sunan özel tasarlanmış pek çok düzeneğe ev sahipliği yapıyor.



Bilim Merkezi'nin üst katındaki 460 metrekarelik alan bilim sahnesi olarak göz alıcı gösterilere ev sahipliği yapacak. Köpük Şov, Sıvı Azot Patlaması, Kuru Buz Tepkimesi, Alevle Dans gibi sirk şovlarını aratmayacak gösterilerin sergileneceği Bilim Sahnesi, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.



daha geniş bilgi için: bilimmerkezi.kocaeli.bel.tr


www.facebook.com/KocaeliBilimMerkezi


www.kocaeli.bel.tr



#Kocaeli
#Kocaeli Bilim
#Anne ve çocuk
9 yıl önce