|

Antalya'da hortum dehşeti: 2 ölü 1 kayıp

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde hortum felaketi yaşandı. Biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Dereye uçan bir araçta bulunan Buse Acar ise kayıp.

Yeni Şafak
04:00 - 25/01/2019 Cuma
Güncelleme: 23:52 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Hortum büyük korkuya neden oldu.
Hortum büyük korkuya neden oldu.

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerini dün hortum vurdu. Afet sonucu 1 çocuk 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de kayboldu. Öğlen saatlerinde Kumluca’nın Kum Mahallesi’nde denizde başlayan hortum, Narenciye Mahallesi’ne kadar ilerledi. Hortum geçtiği bölgedeki binalara, portakal bahçelerine ve seyir halindeki araçlara büyük zarar verdi.


Karşıkaya Mahallesinde evin bahçesinde bulunan 13 yaşındaki Berivan Karakeçi’ye bir evin çatısından uçan parça isabet etti. Ağır yaralanan çocuk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


PORTAKAL TOPLUYORLARDI

  • Berivan Karakeçili’nin Şanlıurfa’dan mevsimlik çalışmak üzere Finike’ye bağlı Hasyurt Mahallesi’ne ailesiyle birlikte geldiği, Kumluca’ya da ailesiyle birlikte portakal toplamaya gittiği belirtildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 40 yaşındaki belediye görevlisi Bayram Demir de tüm müdahalelere rağmen gece saatlerinde hayatını kaybetti. Seralarda çalışan işçilerden toplam 11 kişi hortum sebebiyle yaralandı.

GENÇ KIZ DEREDE KAYBOLDU

Kemer’de denizde oluşan hortum ise Kuzdere Mahallesi’ne doğru ilerledi. Hortum burada park halinde bulunan bir otomobili havalandırarak, yakındaki Ağva Deresi’ne uçurdu. Araçtaki Ayla Akın kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmayı başardı. Yaklaşık 5 metreden suya düşen araçta kızı Buse Acar’ın bulunduğunu söyleyen Akın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Bölgeye sevk edilen ekipler, otomobili dereden çıkarttı anca Acar’ın izine rastlayamadı. Bölgede arama çalışmaları başlatıldı.


KAMPTA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

  • Kemer’e, 20 Ocak’ta kamp için gelen 42 ODTÜ öğrencisi, Soğütcuması mevkisinde şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle mahsur kaldı. Jandarmayı arayan öğrenciler, yardım istedi. İhbar üzerine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel ve ekibi, ilçedeki off-road kulübü üyelerinin yardımıyla öğrencileri kurtardı.


#Antalya
#Kumluca
#Finike
#hortum
5 yıl önce