|

Antalya’yı fırtına vurdu

Antalya’da gün boyunca kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oldu. Dalgaların boyu 3 metreyi aştı, ağaçlar söküldü, çatılar uçtu. Konyaaltı’nda geçici olarak ulaşımı sağlayan köprü sel sularının altında kaldı. AFAD, ‘Dışarı çıkmayın’ uyarısı yaptı.

00:00 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 03:06 - 8/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Antalya'yı vuran fırtınada dalgaların boyu 3 metreyi aştı, ağaçlar söküldü, çatılar uçtu.
Antalya'yı vuran fırtınada dalgaların boyu 3 metreyi aştı, ağaçlar söküldü, çatılar uçtu.

Antalya’da etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Önceki akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman şiddetini artıran sağanak, sokak ve caddelerde su birikintilerine neden oldu. Bazı bölgelerde trafik aksadı. Konyaaltı, Muratpaşa, Döşemealtı ve Kumluca ilçelerinde kuvvetli rüzgar ağaçları devirdi. Bazı araçların üzerine levhalar ve ağaçlar düştü. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin dış cephesinde şiddetli fırtına ve sağanaktan dolayı hasar oluştu.


ÇATILAR UÇTU AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Liman ve Sarısu mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, araçlar yolda kaldı. Bazı yolları kapatan polis ekipleri, buralarda araç girişlerine izin vermiyor. Şiddetli fırtına nedeniyle Yat Limanı’ndaki bazı tekneler su aldı, bir tekne de battı. Serik ilçesi Acısu Deresi’nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Boğazkent Ovası ile tarım alanlarını su bastı. Öte yandan, belediyenin itfaiye ekipleri, 45 istasyonda 600 personelle ihbarlara müdahale için hazır bekliyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, “Yağış nedeniyle yollarda trafik yoğunluğu oluştu. Çatı uçmaları ve çok sayıda ağaç devrilmesi var.” dedi.


Uçak seferleri iptal

  • Kuvvetli rüzgar ve sağanaktan hava yolu trafiği de etkilendi. Dün sabah Antalya’dan İstanbul’a yapılması planlanan uçuş programı iptal edildi. İstanbul’dan Antalya’ya gelecek 3 uçak ise Dalaman ve Konya’daki havalimanlarına yönlendirildi. Fırtınanın bugün sona ermesi bekleniyor.

Dışarı çıkmayın uyarısı

Kuvvetli rüzgar ve sağanaktan hava yolu trafiği de etkilendi. Dün sabah Antalya’dan İstanbul’a yapılması planlanan uçuş programı iptal edildi. İstanbul’dan Antalya’ya gelecek 3 uçak ise Dalaman ve Konya’daki havalimanlarına yönlendirildi. Fırtınanın bugün sona ermesi bekleniyor.

#Antalya
#AFAD
#Konyaaltı
#Muratpaşa
#Döşemealtı
#Kumluca
#fırtına
2 yıl önce