|

Anzak torunlarına 'özel timli' koruma

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla organize edilen 24 ve 25 Nisan'daki törenler için Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na gelecek yerli ve yabancı konukların güvenliği, özel ekipmanlarla donatılmış personelin de aralarında yer aldığı jandarma ekiplerince sağlanacak. Jandarma ekiplerinin 3 Nisan'dan itibaren 24 saat esasına göre görev yaptığı bölgedeki asker sayısı, tören tarihlerinde bin 500'e çıkarılacak.

Yeni Şafak
12:46 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:54 - 13/04/2017 Perşembe
AA
Bölgede 24 saat esasına göre asayiş, motorlu asayiş, trafik, atlı jandarma ve jandarma özel harekat timlerinin bulundurulmasına karar verildi.
Bölgede 24 saat esasına göre asayiş, motorlu asayiş, trafik, atlı jandarma ve jandarma özel harekat timlerinin bulundurulmasına karar verildi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla 24 ve 25 Nisan'da düzenlenecek törenler için Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na gelecek yerli ve yabancı konukların güvenliğini, aralarında özel ekipmanlarla donatılmış olanların da bulunduğu jandarma ekipleri sağlayacak.

Törenler öncesinde hazırlıkların sürdüğü tarihi yarımadadaki güvenlik düzeyi, üst seviyeye çıkarıldı. Kente gelecek konukların 24 ve 25 Nisan tarihlerinde yapılacak anma programlarına katılacağı alanlar, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığında görevli, konusunda uzman ekiplerce kontrol edilerek bir harita oluşturuldu.

Ekiplerin yaptığı istişareler sonucunda, bölgede 24 saat esasına göre asayiş, motorlu asayiş, trafik, atlı jandarma ve jandarma özel harekat timlerinin bulundurulmasına karar verildi.

Konukların anma faaliyetlerini huzurlu ortamda yapmaları ve herhangi bir aksama yaşanmaması için hayata geçirilen tedbirler kapsamında, bölgede görev alacak jandarma personeli sayısı, törenlerin gerçekleştirileceği tarihlerde bin 500'e çıkarılacak. Jandarma ekiplerinin bir bölümü, özel ekipmanlarla donatılmış personelden oluşacak.

Törenlerin yapılacağı Anzak Koyu, Lone Pine Anıtı, Conkbayırı, Fransız ve İngiliz anıtları ile 57. Alay Şehitliği ve Şehitler Abidesi'ndeki alanlar öncelikli olmak üzere 3 Nisan'dan itibaren kontrol altına alındı.

Yaya ekiplerin yanı sıra motorlu jandarma personeli de kontrol noktalarına ulaşımda hızlı bir reaksiyon gösterecek. Atlı birlikler ise özellikle kırsal alan kontrollerinde etkili rol oynayacak.



"Şafak Ayini ve 57. Alay Yürüyüşü"ne atı birlikler

Bölgedeki diğer mobil asayiş ekipleri ve özel ekipmanlarla donatılmış personel, teknolojinin son imkanlarını kullanıp, tören alanlarındaki huzur ve güvenliğin sağlanmasına katkı sunacak.

Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nden (JAKEM) gelen atlı jandarma birliği Anzak Koyu'nda 24 ve 25 Nisan tarihlerinde yapılacak "Şafak Ayini" ve Kocadere köyünden başlayarak Conkbayırı'nda tamamlanacak "57. Alay Yürüyüşü"nde görev alacak.

#Anzak
#Çanakkale Kara Savaşları
#JAKEM
#Anzak koyu
7 yıl önce