|

AÖF sınav yerleri açıklandı

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen (AÖF) Güz dönemi sınavları için giriş yerleri belli oldu. 25-26 Kasım’da gerçekleştirilecek olan AÖF sınavının giriş yerleri, öğrenci otomasyonu sisteminden öğrenilebilecek.

Yeni Şafak
00:45 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:48 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ( AÖF ) sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ( AÖF ) sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AÖF sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri erişime açıldı. 25-26 Kasım tarihlerinde AÖF vize sınavları gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde hazırlıklarına devam eden öğrencilerin nerede sınava gireceklerinin cevabı belli oldu.

AÖF öğrencileri sınav giriş yerleri sorgulayarak yapabilecek.

AÖF SINAVINDA GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

2017 - 2018 AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 25 - 26 Kasım 2017

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018

Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018

2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

AÖF öğrenci girişi işlemleri

Aşağıdaki bağlantı üzerinden sisteme giriş yapabilir ve AÖF sınav giriş yerlerini sorgulayabilirsiniz.

AÖF harf sistemi değişti

2017-2018 öğretim yılı itibariyle, AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.

CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması
2,00
’ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu
Uyarı yani genel not ortalaması 2,00’ın a
ltında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00’ın üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00’ın üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

Açıköğretim'de 'parçalı sınav' dönemi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni uygulamanın bir proje ödevi gibi düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

  • Prof. Dr. Güney, "Örgün öğretimde öğrenciler 4 yıllık bir bölümü bitirmeden önce nasıl proje ya da bitirme ödevi hazırlıyorlarsa, Açıköğretim Sisteminde de mezun olmadan önce örgün öğretimdekine benzer şekilde bir ders kapsamında aynı çalışmayı yapmalarını bekliyoruz. 'Parçalı Sınav' olarak adlandırdığımız bu sistemde, öğrencilerimiz dönem boyunca yaptıkları çalışmaları iki aşamada sisteme yükleyecekler. İlk aşamada bir araştırma raporunun giriş, özet ve kaynakçasını; ikinci aşamada ise araştırma raporunun tamamını sisteme yüklemelerini bekliyoruz. Buradaki amacımız, öğrencilerimizin çoktan seçmeli sınavların dışında da örgünde çok kullanılan araştırma projesi yapma konusunda bilgilerini artırmak ve onlara yeni bir kazanım sağlamaktır. Bu uygulamayla öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini daha iyi ölçeceğimizi düşünüyoruz. Bir sınavdan çok, proje ödevi değerlendirilmesi olarak tanımlayabileceğimiz bu uygulama. İlk olarak Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı lisans programlarında birer ders kapsamında gerçekleştirilecek" dedi.

"Açıköğretim ve örgün eğitim arasındaki farklı kaldırmış olacağız"

Yeni sistemin öğrencilere artı bir değer katacağını sözlerine ekleyen Açıköğretim Sisteminden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, sözlerine şöyle devam etti:

"Örgün eğitimde yapılan bir etkinliği farklı bir değerlendirme yöntemini Açıköğretim’deki öğrencilerimiz için de uygulayarak, aralarında olduğu düşünülen farklılığı ortadan kaldırmış olacağız. Böylece öğrencilerimiz, farklı bir kazanım daha elde etmiş olacaklar. Zaman içerisinde bu uygulamayı farklı bölümlere genişletmeyi düşünüyoruz. Öncelikle dört programda başlayıp geliştirerek yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Öğrencilerimizin bu yeni sistemle çok daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Dönem içerisinde ilk dört hafta bu çalışmayı nasıl yapacaklarıyla ilgili kendileriyle bilgiler paylaşılacak. ‘Nasıl araştıracaklar?’, ‘Nerelere bakacaklar?’, ‘Nasıl kaynak toplayacaklar?’, ‘Nasıl rapor yazacaklar?’ bunlarla ilgili ayrıntılı olarak eğitimler yapılacak. Tüm bunların ardından kendilerine bir konu başlığı verilecektir. Onlardan istediğimiz araştırmalarını yaparak belirli bir formatta rapor haline getirmeleridir. Biz de onların çalışmalarını değerlendirip kendilerine not vereceğiz."

#AÖF sınav giriş belgesi
#AÖF
6 yıl önce