|

AP’nin en talihsiz kararı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nun 2014 Türkiye raporunu kabul etmediklerini ve bunu iade edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:39 - 11/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'nin üç unsurun yer alması halinde raporu kabul edemeyeceğini önceden parlamentoya bildirdiğini belirten Bozkır, bunların, 1915 olaylarının “soykırım" olarak nitelenmesi, PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması ve Türkiye'nin müzakere sürecini kesmeye yönelik ifadeler olduğunu söyledi. Başmüzakereci Bozkır, 1915 olaylarıyla ilgili maddenin girmesinin raporu kendileri için kabul edilemez bir hale getirdiğini vurguladı.



REFORMLAR YER ALMADI


AB Bakanı Bozkır, "Bu nedenle bu rapor AP tarihinde ilk defa Türkiye ile ilişkiler bağlamında Türkiye tarafından reddedilen, kabul edilemez addedilen bir ilerleme raporu olarak kayıtlara geçecektir" diye konuştu. Bozkır, Türkiye'nin stratejik konumu, jeopolitik önemine dikkat çekilen raporda yargı reformu ile temel hak ve özgürlükler alanlarında yapılan bazı önemli reformların yer almamasını üzüntüyle karşıladığını dile getirdi. Kararın ardından bir açıklama da Dışişleri Bakanlığından geldi. Türkiye raporunun mesnetsiz iddialar içermesi nedeniyle kabul edilmeyeceği ve iade edileceği belirtilen açıklamada, sonucun “AP tarafından alınan en talihsiz kararlardan biri" olduğu vurgulandı.


#Avrupa Birliği
#Volkan Bozkır
#Avrupa Parlamentosu
#ap raporu
9 yıl önce