|

Aramıza fitne sokmak istiyorlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar’da yaşanan krizi bahane ederek Türkiye ile Arap dünyası arasanı nifak sokmak isteyenler olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 05:58 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
İbrahim Kalın
İbrahim Kalın

Kalın, İstanbul’da Arap Gazeteciler Evi Derneğinin iftarına katıldı. Burada davetlilere seslenen İbrahim Kalın, Körfez’de yaşanan Katar krizini değerlendirdi.

Katar ile dört Arap ülkesi arasında başlayan kriz, yaklaşık 15-20 gündür devam ettiğini anımsatan Kalın şunları kaydetti: Türkiye’nin çabaları da devam ediyor. Özellikle bu krizin aşılmasına yönelik çabalarımızı, bir başka bağlamda değerlendirmeye ve bunun üzerinden Türkiye karşıtı kampanya yürütmeye çalışan bazı çevrelerin olduğunu biliyoruz. Özellikle bazı sosyal medya mecralarında ‘Türkiye niye bu işe böyle giriyor?’, ‘Türkiye oyun bozanlık yapıyor’, ‘Türkiye taraf tutuyor’ gibi birtakım algıların yayılmaya çalışıldığını görüyoruz. Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ilişkileri bozmak için aramıza fitne sokmak için birilerinin devreye girdiğini görüyoruz. Bu tür algı operasyonlarına karşı teyakkuz içinde olalım.

#Fitne
#İbrahim Kalın
#Katar
7 yıl önce