|

Artık anlayacağı dilden konuşuruz

Başbakan Yıldırım, Barzani’ye son uyarısını yaptı. Yıldırım, “Barzani efendi çıktı, ‘Ben referandum yapacağım’ diye bir sevdaya düştü. Laf anlamıyorsa anlayacağı dilden de konuşmasını biliriz. Bunun bir bedeli var ve bu kararı verenler ödeyecek” dedi. Yıldırım, atılacak adımları ise gelişen şartların belirleyeceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 01:05 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yıldırım, halk ozanı Neşet Ertaş ile babası Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret ederek, dua okudu.
Yıldırım, halk ozanı Neşet Ertaş ile babası Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret ederek, dua okudu.

Kırşehir’de temaslarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, IKBY’nin yarın yapmayı planladığı referanduma ilişkin IKBY Başkanı Mesud Barzani’ye son uyarılarını yaptı.

Yıldırım, “Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz” dedi.

ŞARTLARA GÖRE ADIM ATACAĞIZ

Atılacak adımların önceki gün yapılan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında kapsamlı şekilde ele alındığını hatırlatan Yıldırım, “80 milyon vatandaşımızla 780 bin kilometrekare vatan toprağımızla ülkemizin güvenliği, milletimizin refahı için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Atacağımız adımlar, şüphesiz Irak ile İran ile komşu ülkelerimizle yakın iş birliği içinde gerçekleşecek ve bunun diplomatik, siyasi, ekonomik ve güvenlik boyutu olacak. Tüm seçenekler konuşuldu. Her şey masanın üzerinde. Bunlardan hangi adımın, ne zaman atılacağına biraz da sahadaki gelişmeyle karar vereceğiz” diye konuştu.


KARARI VERENLER
BEDEL ÖDEYECEK

Tezkere konusunda desteğini açıklayan CHP ve MHP’ye teşekkür eden Yıldırım, “Bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Bizim istemediğimiz şey, birisinin bir gün aklına düşüp bir maceraya kalkışmasıdır. Bütün dünyanın ikazlarına, uyarılarına kulağını tıkayarak bildiği yolda, yanlışta ısrar etmesidir. Tabii ki bunun bir bedeli olacak ama bu bedeli, bu kararı verenler ödeyecektir. Ümit ederim oradaki hiçbir dahli olmayan, günahsız insanlara bedel ödetmeye de hakları yoktur” dedi.

“Sınırötesi operasyon da seçenekler arasında mı?” sorusu üzerine Yıldırım, “Gayet tabii güvenlik, ekonomik ve siyasi. Seçenekler hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi. Gelişen şartlar bunu belirleyecek” yanıtını verdi.

BARZANİ EFENDİ YANLIŞ YOLDASIN

30. Ahilik Haftası kutlamalarına katılan ve bir konuşma yapan Yıldırım, “Kuzey Irak’ta birtakım işler oluyor. Orada Barzani efendi çıktı, ‘Ben referandum yapacağım, bağımsızlık peşindeyim’ diye bir sevdaya düştü. Dedik ki ‘Yanlış yoldasın, kendini mahvedeceksin. Ziyanı yok ama burada yaşayan insanlara ne garezin var. Orada, bölgede yaşayan Kürtler, Türkmenler, Araplar kardeşlik içinde yaşıyorlar, birbirleriyle bir alıp veremedikleri yok. Niye onların huzurunu bozuyorsun, ayrımcılık yapıyorsun, vazgeç bu sevdadan.’ Fakat laf anlamaz ama anlamıyorsa, anlayacağı dilden de konuşmasını biliriz” diye konuştu.

#Binali Yıldırım
#Barzani
#Referandum
7 yıl önce