|

Aşçıya 25 bin TL maaş

FETÖ’nün en büyük finansörü Akın İpek’in Mısır’dan ayakları yakmayan ve yapışmayan beyaz kum getirttiği Marmaris’teki lüks oteli Angels Peninsula’da 25 bin TL maaşla özel aşçı çalıştırdığı ortaya çıktı. İpek Holding’e atanan kayyum heyeti, otelde inzivaya çekilen İpek’e özel hizmet vermekle görevlendirilen aşçının işine son verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:19 - 10/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) paraya aktarmak için yurtdışında paracan şirketler kuran Koza İpek Grubu'nun sahibi Akın İpek'in, otelinde sadece kendisine yemek yapması için özel aşçı çalıştırdığı ortaya çıktı. FETÖ'ye para aktardığı için şirketlerine kayyum atanan Akın İpek'in aşçıya verdiği maaş ise dudak uçuklattı. İpek'in Mısır'dan ayakları yakmayan ve yapışmayan beyaz kum getirttiği ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret AŞ bünyesindeki Marmaris'teki lüks oteli Angels Peninsula'nın hesaplarını inceleyen kayyum heyeti, olaya hemen müdahale etti.



İŞİNE SON VERİLDİ


10 bin TL maaşla çalışan kayyum heyeti, otelin hesabında yaptığı incelemede, aşçının 25 bin TL maaş aldığını gördü. Aşçının sadece Akın İpek'e hizmet verdiği de belirlendi. Aşçının otelde inzivaya çekilen İpek'in sofrasını donatmakla görevlendirildiği tespit edildi. Hemen harekete geçen kayyum heyeti, kısa bir süre önce aşçının işine son verdi.



EMSAL ÇALIŞMASI YAPILIYOR


Çalışmalarına devam eden kayyum heyeti, Akın İpek ve aile fertlerine ait tüm taşınmazlar ile yine bu kişilerce kullanılan kredi kartlarının önemli bir bölümünün İpek Holding üzerine kayıtlı olduğu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen kayyum heyeti, Holding üzerine kayıtlı tüm taşınmazları tespit etti. Bunların arasında, Akın İpek'in Fetullah Gülen için yaptırdığı söylenen ve 17-25 Aralık darbe girişiminin başarılı olması durumunda Gülen'in kalacağı yer olarak gösterilen İncek'teki lüks malikane de bulunduğu anlaşıldı. Kayyum heyetinin malikane ve İpek ailesinin lüks villa ile tüm taşınmazlar kiraya verilmesi için “kira emsal” çalışması başlattığı öğrenildi.



ÖZEL JET KİRAYA VERİLDİ


Kayyum heyeti ayrıca, ATP Havacılık Şirketine ait uçaklarla ilgili de harekete geçti. İpek'i 30 Ağustos sabahı Esenboğa Havalimanı'ndan Londra'ya kaçıran Gulf Stream 450 tipi özel jet ile ATP Havacılık Şirketi bünyesindeki ikinci bir jet de kiraya verildi. 2 uçak 60 bin Euro karşılığında Almanya'ya 2 uçuş gerçekleştirdi. Bu arada, uçakta görev yapan pilot ile diğer görevlilerin değiştirildiği belirtildi.


#Koza Turizm
#Kayyum heyeti
#Akın İpek
#Koza İpek Grubu
8 yıl önce