|

Asırlık Nine'lerin Su Sevinci

Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl mahallesi'nde yaşayan 82 yaşındaki Gülsüm Kaçar 40 yıl sonra değişen boruları sayesinde temiz suyla buluşmanın sevincini yaşıyor.

Yeni Şafak
15:44 - 17/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:48 - 17/09/2015 Perşembe
IHA

Büyükşehir yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri Serik İlçesi Akbaş mevkiinde 80 yıldır su sıkıntısı çeken 85 yaşındaki Ali- Gülsüm Kavak çifti ve Manavgat Taşağıl'da yaşayan 82 yaşındaki Gülsüm Kaçar'a 40 yıl sonra değişen boruları sayesinde temiz suyla buluşturdu.



KUYU SUYU TARİH OLDU


ASAT ekipleri Ali Dede ve Gülsüm Nine'nin torunları Tahir ile birlikte yaşadıkları eve 3 kilometre mesafeden hat döşeyerek su bağlantısını sağladı. Musluklarından akan suyun mutluluğunu yaşayan çift bugüne kadar ihtiyaçlarını 100 metre uzaklıkta bulunan kuyu suyu ile giderdiklerini belirtti. Ali Kavak “Bu bizim için hayaldi. Şimdi gerçek oldu" dedi.



DAĞ BAŞINA HİZMET GELDİ


85 yaşında olduğunu hatırlatan Ali Dede, “Biz burada bugüne kadar su görmedik. Sağ olsun başkanlarımız bu dağın başına kadar gelip bizlere su getirdi. Çok memnun olduk. Yıllardır kuyudan su ihtiyacımızı karşıladık. Yıllardır bu şekilde idare ettik. Çocuklarımız, torunlarımız gelir giderler. Torunum Tahir her yaz yanımdadır. Suyumuz gelince daha uzun kalmaya başladı" dedi.



40 YILLIK BORULAR DEĞİŞTİRİLDİ


Gülsüm Kavak Nine'nin Manavgat'lı adaşı 82 yaşındaki Gülsüm Kaçar da suya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Manavgat Taşağıl Mahallesi Çardak Zeybekler mevkiinde yaşayan Gülsüm Nine Büyükşehir Yasası'nın nimetlerinden faydalanan başka bir yüz oldu.



ASAT ekipleri Gülsüm Nine'nin evinin 40 yıllık borularını değiştirerek temiz su ulaştırdı. Ömrünü doldurmuş metal boruların sürekli patlaması ve yaşanan uzun süreli kesintilerle mağdur olan Gülsüm Nine yenilenen boru hattıyla kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde suyunu kullanabilecek. Başkan Türel'e ve ASAT ekiplerine dualar edip teşekkür eden Gülsüm Nine duyduğu mutluluğu anlattı.

#temiz su
#antalya belediyesi
#Asırlık Nine'lerin Su Sevinci
9 yıl önce