|

Asker o mevzilere misliyle karşılık verdi

Kilis'te bir kişinin hayatını kaybettiği okuldaki patlamaya neden olan ve Suriye'den geldiği tespit edilen roketlerin çıkış noktasının belirlenerek hedefin misliyle mukabele edilip etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yeni Şafak
12:31 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:00 - 18/01/2016 Pazartesi

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı, Suriye'den ateşlenen ve 20 kilometre menzilli katyuşa türü 3 roketin kaynağını, ateşlendiği anda tespit etti. Hedefe misliyle mukabelede bulunan güvenlik güçleri, roketleri atan hedefi etkisiz hale getirdi.



Patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, okullar bölgesindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ve yanındaki Nazlı Ömer Çetin İlkokulu hasar görmüştü.



Kilis Valiliği de patlamanın saat 09.30 sıralarında meydana geldiğini belirterek, "Suriye'den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2'sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır" açıklamasında bulunmuştu.




IŞİD mevzileri vuruldu

DHA'nın askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise, Kilis'e düşen 3 roket mermisinin Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerinden atıldığı bildirildi. Güvenlik güçleri ise, roketlerin atıldığı IŞİD mevzilerine misliyle karşılık verdi.



Kilis Valisi'nden açıklama

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sabah meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü roket saldırısının ardından gazetecilere açıklama yaptı.


Beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan ve Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Vali Tapsız, son 3-4 gündür Suriye tarafında IŞİD ile muhalifler arasında çatışmaların yoğunlaştığını söyledi.



Sınırın karşı tarafında IŞİD ile muhalifler ve ÖSO ile PYD arasında çatışmalar olduğunu hatırlatan Vali Tapsız, bu sabah 09.30 sıralarında ateşlenen 3 roket veya füzenin ikisinin boş araziye düştüğünü, birinin ise Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nun duvarıyla komşu olan Eyüp Gökçeimam Ortaokulu'nun bahçesine düştüğünü belirtti. Vali Tapsız, saldırıda okulda sözleşmeli olarak yardımcı hizmetli olarak çalışan 25 yaşındaki Ayşegül Polat'ın öldüğünü, 7'nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Gülten Canpolat'ın ise yaralandığını ifade etti.



Patlamada bir öğretmenin hafif yaralandığını ve ayakta tedavi edildiğini de belirten Vali Tapsız, “Olay sırasında öğrencilerin derste olması büyük bir şans. Eğer teneffüs saati olsaydı durum herkesi üzebilecek hadiseler olabilirdi, can kaybı yaşanabilirdi. Bu olayın ardından hasar gördüğü için 2 okulumuzda onarım için eğitime ara verdik ve öğrencileri idari izinli sayıyoruz" dedi.



54 top atışı yapıldı

Vali Tapsız, füze veya roket olarak tanımladığı mühimmatın IŞİD'in etkin olduğu 20 kilometre uzaklıktaki bölgeden atıldığını belirterek, "Zaman zaman sınıra yakın noktalar ile mayınlı arazilere havan, roket düşüyor ve biz de misilleme yapıyorduk. Bu ilk kez yaşanan bir olay ve kasıtlı olarak buranın seçildiğini söylemek doğru değil. Rastgele düşen bir mühimmat. Biz olayın ardından teyakkuz durumundaki sınır birliklerimizden atışın yapıldığı tarafa misilleme için 54 top atışı yaptık" diye konuştu.



3 ay önce işe başlamış

Suriye tarafından atılan roket ve füzenin düştüğü ortaokul bahçesinde şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaşamını yitiren 2 çocuk annesi 25 yaşındaki Ayşegül Polat'ın 3 ay önce işe başladığı ortaya çıktı. İŞKUR aracılığıyla 3 ay önce yardımcı hizmetli olarak göreve başlayan Polat'ın, sosyal güvenceli olarak çalıştığı ve asgari ücret aldığı belirtildi. Görev yaptığı ve hayatını kaybettiği ortaokulun bulunduğu Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'nde oturduğu ve cenazesinin yarın kentin Polateli ilçesinde defnedileceği öğrenildi.


#ışid
#tsk
#kilis
#Kilis Valisi Süleyman Tapsız
8 yıl önce