|

Askere almada FETÖ önlemi

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 691 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile askeri bazı konularda tedbir düzenlemelerine gidildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:31 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Askere almada FETÖ önlemi
Askere almada FETÖ önlemi

Bunlardan en önemlisi de askerlik zamanı gelmiş, yoklama kaçağı ve bakaya durumda olup FETÖ ve diğer terör örgütleriyle bağlantılı olan kişilerin askerlik esaslarına yönelik oldu. Buna göre, bu durumdaki kişilerden askerliğe elverişli olan ve yükümlülüğünün başlaması için Askerlik Kanunu’nda belirlenmiş geçerli bir mazereti bulunmayanlar Milli Savunma Bakanlığı’nca (MSB) belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre silah altına alınacaklar.

RİSK AZALTILACAK

MSB, bu durumdaki kişilerin toplu olarak askere alınmalarının getireceği sakıncalara karşı celpleri bölme kararı aldı. Böylelikle FETÖ’cüler, peyderpey askere alınarak toplu olarak hareket etmeleri engellenecek. Hepsi bir anda askere alınmamak suretiyle de olası riskler azaltılmış olacak. Askere alınanların görevlendirmelerinde de hassasiyet gösterilecek.

FİRARİLER İÇİN
DÜZENLEME

KHK’da firari askerlere yönelik de bir düzenleme yapıldı. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği iptal kararıyla uzun süre yurtdışında bulunmak firar suçu olmaktan çıkarılmıştı. Düzenlemeyle “izinli olduğu durumlar hariç, ülke sınırları dışında üç günü geçirenler” firar suçu işlemiş kabul edilecek ve buna göre cezai uygulamalar devreye girecek.

#FETÖ
#Askeriye
#Önlem
7 yıl önce
default-profile-img