|

Askeri eğitim uçağı düştü: 2 şehit

İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nden havalanan SF-260D eğitim uçağı, kalkışından 5 dakika sonra düştü. Pilotlar Yüzbaşı Yunus Bal ile Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan şehit oldu. Uçağın enkazına havaalanının 3 km kuzeyinde ulaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:51 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kalktıktan 5 dakika sonra düştü
Kalktıktan 5 dakika sonra düştü

İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim amacıyla kalkan uçak düştü, iki asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, saat 10.26’da konuşlu bulunduğu üsten tecrübe uçuşu amacıyla kalkış yapan SF-260D eğitim uçağının 10.49 civarında radar irtibatının kesildiği bildirildi. Askeri eğitim uçağı, kalktıktan yaklaşık 5 dakika sonra Menemen Tuzçullu Mahallesi yakınlarındaki boş araziye düştü.


BAL VE GÖKDOĞAN ŞEHİT OLDU

Düşen uçakta Bursalı Havacı Yüzbaşı Yunus Bal ile Ankaralı Havacı Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Şehitlerin cenazelerinin yapılacak otopsi sonrası memleketlerine uğurlanacağı öğrenildi.


ENKAZA 3 KM. İLERİDE ULAŞILDI

SF-260D eğitim uçağının enkazına ve iki pilotun naaşlarına, havaalanının 3 kilometre kuzeyinde ulaşıldı. Uçağın enkazının bulunduğu Çamaltı Tuzlası içindeki bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve askeri yetkililer bölgede inceleme yaptı. Enkaz üzerinde Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti de incelemede bulundu.

#İzmir
#Eğitim Uçuşu
#Şehit
6 yıl önce