|

Askeri mülakat için ‘takıyye’ eğitimi

Darbe soruşturmasında tutuklanan Teğmen Ahmet Ç., FETÖ’nün takıyye yöntemlerini itiraf etti. Teğmen Ahmet Ç., “Mülakatlara hazırlanırken örgüt tarafından eğitime alındım. ‘Alkol alıyor musunuz?’ sorusuna ‘Zaman zaman düğünlerde’, namaz konusunda ise ‘Cumadan cumaya’ dememizi istediler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:29 - 16/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan isimlerin verdiği bilgilerle örgütün kirli yüzü ortaya çıkıyor. Sivas Başsavcılığı'nın darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturmada tutuklanan Teğmen Ahmet Ç., FETÖ'nün takiyye yöntemlerini itirat etti. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Ahmet Ç., örgütün TSK'ya sızmak ve deşifre olmamak için kullandığı yöntemleri deşifre etti.



SINAV YAKLAŞTIKÇA EĞİTİM SIKLAŞTI


Askeri sınavı kazandıktan sonra örgüt mensuplarınca “mülakat için eğitime tabi tutulduğunu” söyleyen Ahmet Ç., “Eğitimde nasıl kalkıp oturacağımı dahi gösterdiler. 'Alkol alıyor musunuz?' sorusuna 'Zaman zaman düğünlerde, arada sırada', namaz konusunda ise 'Cuma'dan Cuma'ya, bayramdan bayrama' şeklinde cevap vermemi istediler. Eğitimlerde, sınavda başıma gelebilecek baskıyı önleyebilmek adına bana bağırdığını, soruları ile sıkıştırdığını cevaplarımın nasıl olması gerektiğini defalarca tekrar ettik. Sınav yaklaştıkça eğitimler sıklaşmıştı” dedi. Sınav sonrası sağlık raporu için Ankara Mevkii Hastanesi'ne gittiğini ancak ailesinin askeri okula gitmesini istememesi nedeniyle doktorun sorduklarına yanlış cevaplar verdiğini anlatan Ahmet Ç., buna rağmen kendisine 'sağlam' raporu verildiğini vurguladı.



YAN YANA GELMİYORDUK


GATA'da çok sayıda örgüt mensubu olduğuna dikkat çeken Ahmet Ç., Osman kod adlı İbrahim D.'nin kendisine verdiği Ali kod adını kullanmaya başladığını kaydederek, şunları anlattı: “2007-2009 tarihleri arasında Ankara'da Jandarma Okullar Komutanlığı'nda astsubay okulunda okudum. Bu süre içerisinde İbrahim D. beni Talha ve Akif kod adlı kişilerle tanıştırdı. Bunlar beni ankesörlü veya kontörlü telefonlardan arayarak nereye geleceğim konusunda bilgi veriyorlardı. Buluşma noktasına hemen yan yana gelmiyorduk. Uzaktan birbirimize bakıyorduk, sonra ben onu takip ediyordum. Telefon numaralarımız birbirime verilirken GSM numarası dışındaki numaraları çeşitli rakamlarında oynama yapılarak kaydediliyordu.”



Bank Asya'da hesap açmak yasak


Ahmet Ç., silahlı kuvvetlerde yer alan örgüt mensuplarının FETÖ'nün finansal yapılanması olan Bank Asya'dan hesap açmalarının yasak olduğunu belirterek, “Ayrıca örgütle iltisaklı Zaman Gazetesi, Sızıntı, Aksiyon ve Nokta dergilerine abone olmak, örgüt tarafından finanse edilen cemaate ait okul ve dershanelere aile fertlerimizden birinin gitmesi de yasaktı” diye konuştu.



Tekrarından korkuyorum


Ahmet Ç., ifadesinin devamında şunları kaydetti: Ben hep cemaatten kopmayı düşündüm. Fakat bunlardan kopmak mümkün değildi. Bir şekilde gelip ulaşıyorlardı. Bize 'birinci kattan düşmek ile onuncu kattan düşmek bir olur mu?' diyerek cemaatten ayrıldığımız takdirde hayatımızın biteceğini söylüyorlardı. Bir türlü çıkış yolu bulamıyorduk. Nihayetinde 15 Temmuz darbe teşebbüsü olduğunda gelip itirafta bulunmaya karar verdim. Genelkurmay Başkanlığı tarafından çok sayıda asker açığa alınsa da bunların çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Hatta darbenin tekrarlanmasından da korkuyorum.”





#FETÖ
#Takıyye
8 yıl önce