|

Askerim, kuzum selam veriyorum

Kars Kağızman’da şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk, Ankara’da devletin zirvesinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tören boyunca şehidin babasının elini bırakmadı. Anne Elif Öztürk ise “Askerim selam veriyorum bak kuzum” diyerek oğluna veda etti.

Yeni Şafak
04:00 - 18/08/2015 Salı
Güncelleme: 23:34 - 17/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Öztürk'ün babası Habip, annesi Elif, eşi Demet, çocukları Beke ve Beste Öztürk ile yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



BABASININ KEPİNİ TAKTI




Başbakan Davutoğlu, cenaze namazından önce aileye taziyelerini iletti. Şehidin oğlu Berke Öztürk, törene babasının kepini giyerek geldi, kızı Beste Öztürk de tören boyunca elindeki Türk bayrağını bırakmadı. Şehit yakınları taziyeye gelenlerden teröre çözüm bulunmasını ve akan kanın bir an önce durdurulmasını istedi. Şehit Öztürk'ün acılı eşini ise yakınları teskin etmeye çalıştı.



DAVUTOĞLU ELİNİ BIRAKMADI


Helallik alınmasının ardından Öztürk'ün naaşı, top arabasına konuldu. Başbakan Davutoğlu, birlikte yürüdüğü şehit babasının elinden tutarak acılı babaya destek oldu. Bu sırada şehidin annesi Elif Öztürk, “Askerim selam veriyorum bak kuzum. Oğlum gel. Bak bütün komutanların burada” diyerek oğlunu asker selamıyla uğurladı. Törene katılan vatandaşlar cami avlusunda dev Türk bayrağı açarak, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla teröre tepki gösterdi. Şehit jandarma astsubay kıdemli başçavuş Nurettin Öztürk'ün naaşı, Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.


#Nurettin Öztürk
#Ahmet Davutoğlu
#şehit cenazesi
9 yıl önce