|

Astana uyarısı

Başkan Erdoğan, telefonda görüştüğü Rusya lideri Putin’e Şam rejiminin Dera’daki sivil katliamlarıyla ilgili kaygılarını aktardı. Erdoğan, rejimin Dera’dan sonra İdlib’e de yönelmesi durumunda; Astana mutabakatının özünün ortadan kalkacağına dikkati çekti. İki lider, bu ay sonunda yüz yüze görüşme için de mutabık kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 dimanche
Güncelleme: 02:01 - 15/07/2018 dimanche
Yeni Şafak
Erdoğan ve Putin bu ay sonunda BRICS Zirvesi için gidecekleri Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yüz yüze de görüşecek.
Erdoğan ve Putin bu ay sonunda BRICS Zirvesi için gidecekleri Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yüz yüze de görüşecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İkili ilişkiler ve bölgesel konuları ele alan iki lider, Suriye’deki son gelişmelere ilişkin fikir teatisinde bulundu. Görüşmede, Astana süreci ülkeleri ile koalisyon mensubu ülkelerin görüşleri arasında yakınlaşma sağlanmasının, Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü temelinde bir siyasi çözümün sağlanmasını hızlandırabileceğine işaret edildi. Dera’da sivillerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, Şam rejiminin benzer bir şekilde İdlib’e de yönelmesi durumunda Astana mutabakatının özünün tamamen yok olabileceğine dikkati çekti.

YÜZE YÜZE GÖRÜŞECEKLER

Başkan Erdoğan, İdlib’te olumsuz gelişmeler yaşanmamasının, 30-31 Temmuz tarihlerinde Astana toplantısına muhalefetin katılımını teşvik bakımından da önemli olduğunu belirtti. İki lider, ay sonunda yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kaldı.


Erdoğan, Kesici’yi kabul etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’yi Beştepe’dek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. CHP’li Kesici, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Başkan Erdoğan’ın TBMM’deki yemin töreni görüntülerini paylaşarak, “Cumhuriyetimizin 3. Dönemi 09.07.2018 tarihi itibariyle Sayın Devlet Başkanı-Cumhurbaşkanımızın TBMM’de yemin etmesiyle başlamış bulunmaktadır. Allah vatanımız, devletimiz, milletimiz ve halkımız için hayırlı uğurlu etsin. Devletimiz ve Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun” ‘tweet’iyle kutlamıştı. CHP’li Kesici’nin bizzat tebrik etmek için Başkan Erdoğan’dan randevu istediği, ziyaretin de bu amaçla gerçekleştiği öğrenildi.

#Başkan Erdoğan
#Vlaidmir Putin
il y a 6 ans