|

Atilla Kart’tan yargıya tehdit

CHP'li eski Milletvekili Kart, paralelin savunuculuğuna soyundu. FETÖ ana soruşturması kapsamında tutuklu olan İlhan İşbilen’in avukatlığını yapan Kart, müvekkilinin tahliye edilmesi için savcıya tehdit içerikli bir dilekçe sundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:29 - 4/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

CHP'den 22, 23, 24'üncü dönemlerde Konya Milletvekilliği yapan Avukat Atilla Kart, paralel örgütün savunuculuğuna soyundu. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözcüsü gibi açıklamalarda bulunan Kart, Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ ana soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ve örgütün 'A Takımı'nda gösterilen eski milletvekili İlhan İşbilen'in de avukatlığını üstlendi. 14 Aralık'ta tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulan İşbilen'in avukatı Kart,


soruşturmayı savcısına dilekçe sundu.



TEHDİT İÇERİKLİ TAHLİYE TALEBİ


Soruşturmanın temel hak ve özgürlüğünün özünü ihlal eden ve yok eden sonuçlara neden olduğunu iddia eden Kart, İşbilen'i 'Türkiye sevdalısı' olarak tanımladı. “İlhan İşbilen'den Anayasal düzeni yıkma faili ve sorumlusu yaratılamaz” değerlendirmesi yapan Kart, “Müvekkil İlhan İşbilen hakkında dayanaksız suçlamaların ve tutukluluk halinin sürdürülmesi, en hafif deyimiyle 2802 sayılı HSYK Kanunu'nun 68 ve 69. maddelerinin ihlal niteliğinde olacaktır” diyerek aba altından sopa gösterdi.



SORUŞTURMA BAŞLADI


Savcıyı açıkça “meslekten atılmakla” tehdit eden Kart ile ilgili Ankara Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Kart hakkında, “Yargı görevi yapanı etkileme” suçundan soruşturma başlattı.




#fetö
#Atilla Kart
#paralel örgüt
#Fethullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce