|

Avea'dan Barca'ya teknoloji transferi

Dünyanın en iyi futbol kulüplerinden biri olan FC Barcelona'yla işbirliği yapan Avea, kulübün adını taşıyan teknoloji hizmetleri sunacak. Şirket ayrıca, Türk gençlerine İspanya'da futbol eğimi alma fırsatı da verecek

Melih Bayram Dede
00:00 - 9/05/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 9/05/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Avea'dan Barca'ya teknoloji transferi
Avea'dan Barca'ya teknoloji transferi

Avea, dünyanın en iyi futbol kulüplerinden FC Barcelona'nın (FCB) 2012-2013 sezonu sonuna kadar 'Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı' oldu. Türkiye'de Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş'ın sponsoru olan, Fenercell, Kartalcell, GSMobile ve TrabzonCell markalarıyla 4 büyük kulübe GSM hizmeti sunan Avea'nın yeni iş ortaklığı çerçevesinde Avealılar, Barcelona markalı ürünlere, mobil içeriklerine ve özel tarifelere ulaşabilecek.

16 ÇOCUK EĞİTİM ALACAK

Ayrıca Avea müşterileri FCB'nin Camp Nou Standyumu'nda oynayacağı maçlara hediye bilet ve takım imzalı forma kazanma şansı yakalayacak. 'FCB Avea Camp-Türkiye'nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları' projesi kapsamında ise Türkiye'den ilköğretim çağındaki çocuklar, FC Barcelona tesislerinde Barcelona altyapı antrenörlerinden eğitim alma imkânı bulacak. Bu yıl ilk etapta 16 çocuk ve 2 antrenörü eğitime gönderilecek.

FUTBOL ENDÜSTRİSİ

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, iş ortaklığının tanıtımı dolayısıyla FC Barcelona'nın Camp Nou Stadyumu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, spor dünyasına ayrılan yıllık kaynağın 250 milyar dolar olduğunu, spor yapan ve izleyenlerin oluşturduğu endüstrinin ise 500 milyar doları bulduğunu ifade ederek, bugün dünya nüfusunun yüzde 70'inin sporla ilgilendiğini anlattı. Akdemir, geçen yıl 45 milyar doları bulan spor alanındaki global sponsorluk pazarının 2012'de 60 milyar dolara çıkmasının beklendiğini kaydederek, bugün global sponsorluk anlaşmalarının yüzde 88'ini sporun oluşturduğunu, söyledi. Akdemir, “Avea'nın reklam bütçesi içerisinde futbolun payı yüzde 15” dedi.

'BARÇACELL' GELİYOR

İş ortaklığı kapsamında Avea, müşterilerine FC Barcelona Futbol Paketi'ni sunuyor. Pakete üye olan Avealıların ceplerine FC Barcelona'nın bu yıl oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçlarının özet videoları SMS ile gönderilecek. Üye aboneler, Barcelona'nın eski Şampiyonlar Ligi maçlarının özet videolarına ve takımın fotoğraflarına WAP sayfasından erişebilecek. 07-31 Mayıs tarihleri arasında pakete üye olanlara Barcelona forması kazanacak. FC Barcelona Futbol Paketi'nin ücreti vergiler dahil haftalık 1.5 TL.


Türk gençlerini İspanya'da görmek hayal değil

“FCB Avea Camp -Türkiye'nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları” adı verilen projeyle Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinin desteğiyle tüm Türkiye'den seçilecek ilköğretim çağındaki çocuklar Barcelona tesislerinde, Barcelona altyapı antrenörlerinden eğitim alacak. FCB Medya ve Sponsorluktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Manel Arroyo i Perez, 'Neden Türkiye'deki çocuklar gelip Barcelona'nın A takımında oynamasın? Avea tarafından bu imkanın sağlanması çok hoş” şeklinde konuştu.


13 yıl önce