|

Avukatı çekildi

Özdemir Sabancı suikastı faillerinden DHKP-C’li Fehriye Erdal'ın Belçikalı avukatı Paul Bekaert davayı bıraktı. Mahkeme barodan yeni avukat talep etti, ancak avukatlar Erdal'ı savunmak istemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:06 - 15/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Belçikalı avukatı Paul Bekaert davadan geri çekildi. 25 Mayıs'ta yapılan duruşmada Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanmasına karar verilen Erdal'ın avukatı Bekaert, yasal 15 günlük süre içinde karara itiraz etmedi. Süre geçen cuma günü dolarken, bu sırada avukat Bekaert davadan çekildi.



ÇEKİLME KARARININ ÖZEL BİR NEDENİ YOK


Bekaert'in ofisi çekilme kararını doğrulasa da özel bir sebebinin olmadığını söyledi. Ancak edinilen bilgiye göre, çekilme kararında ödemelerde yaşanan sorun ve müvekkilinin firari olması etkili oldu.



KİMSE SAVUNMAK İSTEMİYOR


Bu gelişme üzerine Brugge Mahkemesi, barodan Erdal için avukat atmasını istedi. Ancak teklif götürülen avukatlardan hiçbiri şu ana kadar savunma yapmayı kabul etmedi. Teklifi kabul eden çıkmaması halinde baro bir avukatı zorunlu olarak görevlendirebilecek. Avukatların ret kararında ise hem davanın içeriği hem de DHKP-C üyesi Erdal'ın firari olmasının etkisinin bulunduğu öğrenildi.



#Özdemir Sabancı suikastı
#DHKP-C
#Paul Bekaert
8 yıl önce