|

Ayak uyduramayan koltuğunu bıraksın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, teşkilatlardaki yenilenme kriterlerini açıklayarak, aday olacaklara mesaj verdi: AK Parti kimlik kartını cebine koyan o kimlik kartına yaraşır bir performans göstermeli. Genel başkanına ayak uyduramayan, taşıdığı hassasiyetleri taşıyamayanların kenara çekilmesi gerekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:19 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş

AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bize koltuk sevdalısı değil dava adamı lazım’ sözleriyle işaret ettiği kadroların belirlenmesi için kriterler belirlendi. Bu kapsamda yeni kadrolar AK Parti kimlik kartını bireysel işleri için değil, millet için kullanacak. Bu kriterlere uyabilecek isimler yeni yönetime gelecek.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bir grup gazeteciye teşkilatlardaki yenilenme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra biz daha titiz daha dikkatli olmak durumundayız” diyen Ataş, “Çünkü AK Parti Türkiye’nin omurgasıdır. Teşkilatlar da AK Parti’nin omurgasıdır. Çünkü 15 yıllık iktidarlarımızın döneminde Türkiye’ye çok büyük hizmetler yapmış bir siyasi hareketiz. Dolayısıyla kongre süreçlerimizle başta Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarına ayak uyduran bir yapıyı kongrelerde ayakta tutmaya, genel başkanımıza ayak uyduracak kadroların iş başında olmasını sağlamaya mecburuz” dedi.

HASSASİYETLERİMİZ BELLİ

Erdoğan’ın metal yorgunluk açıklamasında kastettiği durumun açık olduğunu vurgulayan Ataş, “AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadarki süreç içerisinde Genel Başkanına ayak uyduramayan, genel başkanın taşıdığı hassasiyetleri taşıyamayan, genel başkanının üzerinden yük alamayan kim varsa bunlar hepsi metal yorgunluk içerisindedir” diye konuştu.

PARTİ KİMLİĞİ MESAJI

AK Parti yönetimlerinde görev yapanların şanslı ve kısmetli insanlar olduğuna dikkati çeken Ataş, “Türkiye’de her alanda hizmet yapmayı başarmış Türkiye’de hizmetler noktasında tarih yazmış bir partiyiz. Bu anlamda o şansı yaşayan insanların da bu sorumluluk içerisinde siyaset yapma zorunluluğu vardır. AK Parti yönetim kurulu kimlik kartınızı cebinize koyduğunuz zaman o kimlik kartına yaraşır bir performans sergilemelisiniz. Yoksa o kimlik kartını sadece kendi ihtiyacınız olan yerlerde kullanmanın bir anlamı yoktur. Bu kimlik kartını millet için kullanmak, ülke için kullanmak zorunluluğu var” ifadelerini kullandı.

HEDEFLER İÇİN DİNAMİK KADROLAR

Ataş, 2023-2053-2071 hedeflerini hatırlatarak, “Bu yolculuğa herkesin ayak uydurması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız nasıl bir performans ile heyecanla çalışıyorsa, partinin tüm kademeleri buna ayak uydurmak zorundadır. Ayak bağı olma durumunda değildir. Genel merkezinden sandık teşkilatına kadar herkes o performansa ayak uydurmak zorunda. Türkiye’nin gerçekleştirmek istediği hedefleri yakalayabilecek kadrolar AK Parti kadrolarıdır. Onun için kadrolarımızı dinamik tutmaya mecburuz. Yorgunluk hisseden ve yorulmuş olan arkadaşlarımızın da bu nöbet değişiminde anlayış göstermeleri gerekir. Kendiliğinden kenara çekilmeleri gerekir ki aşkı ve heyecanı olan, milletin her kesimini kuşatan insanlarla birlikte bu yolculuğu sürdürebilelim” diye konuştu.

#Mustafa Ataş
#AK Parti
7 yıl önce