|

Aydın'da PKK'nın kadın yapılanmasına operasyon: 13 gözaltı

Aydın'da polis ekiplerinin PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonunda aralarında HDP'li eski ve yeni yöneticilerin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Zanlıların TJA (Tevgera Jinên Azad/Özgür Kadın Hareketi) içinde faaliyet yürüttükleri belirlendi.

13:48 - 14/02/2021 Pazar
Güncelleme: 13:55 - 14/02/2021 Pazar
DHA
Arşiv.
Arşiv.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, bu sabah PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, örgütün ülkemizdeki kadın çatı yapılanması TJA içinde faaliyet yürüten şüphelilere yönelik Aydın ve ilçeleri Kuşadası, Söke, Didim, Köşk ve İncirliova'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

13 kadın şüpheli gözaltına alındı

Operasyonlarda HDP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi M.K. Aydın şehir merkezinde, HDP Aydın İl Eşbaşkanı A.B.Ö. Kuşadası'nda, HDP Aydın İl Eski Başkanı N.A., S.A. HDP Söke İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, S.A. Söke'de, HDP Didim İlçe Yönetim Kurulu Üyesi M.B., HDP Aydın Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen A.D. ile A.E., C.Y., K.B., T.A. Didim'de, E.İ., İncirliova'da, HPD Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi S.A. ise Köşk ilçesinde yakalanıp, gözaltına alındı.

Örgüte ait broşürler bulundu

Gözaltına alınan 13 kadın şüphelinin evleri ile HPD Aydın İl Başkanlığı'nda yapılan aramada bulunan TJA yapılanmasına ait döviz, broşür, suç unsuru diğer dokümanlar ve dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu.


#pkk
#kck
#aydın
#gara
#operasyon
#terör
#kadın
3 yıl önce