|

Azerbaycan harekete geçti

Azerbaycan’da FETÖ üyelerine soruşturma başlatıldı. 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında örgütle bağlantısı tespit edilen bir üniversite kapatılmış, 1 TV, gazete ve internet sitesinin de yayınlarına son verilmişti

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:46 - 16/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Azerbaycan'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine soruşturma başlatıldı. Azerbaycan Başsavcılığı Basın Sözcüsü Eldar Sultanov, Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün Azerbaycan'daki üyelerinin yasa dışı eylemlerinin önlenmesi amacıyla suç kanununun ilgili maddeler gereği soruşturma başlatıldığını bildirdi. Soruşturmaya tabi tutulan şahıslarla ilgili bilgi vermeyen Sultanov, gerekli işlemlerin sürdüğünü, daha sonra kamuoyuna açıklama yapılacağını belirtti.



DARBE SONRASI KAÇMAYA BAŞLADILAR


15 Temmuz sonrası FETÖ'yle bağlantısı tespit edilen bir üniversite kapatılmış, 1 TV, gazete ve internet sitesinin de yayınlarına son verilmişti. Darbe girişiminden sonra kapatılan 'Zaman Azerbaycan'ın Genel Yayın Yönetmeninin soruşturma öncesinde yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Azerbaycan'da 17-25 Aralık sonrası başta Çağ Öğretim İşletmeleri ve Araz Kursları olmak üzere çok sayıda eğitim kuruluşu kapatılarak, Uluslararası Eğitim Merkezi çatısı altına toplanmıştı.


#FETÖ
#Azerbaycan
8 yıl önce