|

Azerbaycan ordusu yardım için harekete geçti

Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası uluslararası yardım çağrısında bulunuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarmanın depremin olduğu bölgelerde alarm durumuna geçerek yardım çalışmalarına katıldığı bildirildi. Uluslararası yardım çağrısı sonrası Azerbaycan ordusunun da Türkiye'ye yardım için yola çıktığı öğrenildi.

07:40 - 6/02/2023 Pazartesi
Güncelleme: 16:05 - 6/02/2023 Pazartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Çok sayıda kentte evler yıkıldı. Depremin ardından çok sayıda şiddetli artçı sarsıntı gerçekleşti.

İlk yardım Azerbaycan’dan

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bölgede acil durum ilan edildi. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin de kısa sürede Türkiye’ye yardım için deprem bölgesine hareket edeceği bildirildi.

Azerbaycan’dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal ediyor.

Aliyev'den taziye mesajı

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev mesajında
, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve kardeş Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum."
ifadelerine yer verdi.

#Kahramanmaraş
#Deprem
#Azerbaycan
1 yıl önce