|

Babanın DEAŞ isyanı

Türkiye’den terör örgütü DEAŞ saflarına katılan kadın şüphelilerin Irak’taki Hamam Ali Kampı’nda tutulduğu belirlendi. Birleşmiş Milletlere bağlı kampta 9 yaşındaki kızının da bulunduğunu belirten Ali Demir, “DEAŞ’a katılarak terörist faaliyetlerde bulunanlar cezalarını çeksin. Ancak benim 9 yaşındaki kızımı bulup bana geri verin” diyerek feryat etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 15:06 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Acılıl baba Ali Demir
Acılıl baba Ali Demir

Terör örgütü DEAŞ saflarında savaşmak için Suriye’ye giden teröristler, geride gözü yaşlı bir baba bıraktı. Eski eşinin 19 yaşındaki oğlu Ömer Taha’nın DEAŞ sempatizanı olarak Suriye’ye gittiğini belirten Ali Demir, “Eski eşim Pervin Kenar, yanına kızım Zeynep Ebrar’ı da alarak, oğlu Ömer’in peşinden Suriye’ye, oradan da Musul’a gitti. Taha burada bir kişiyle evlilik yapmış, hatta bombardımanda ölmüş” diye konuştu. Demir, 9 yaşındaki kızı Zeynep’in Birleşmiş Milletlere bağlı Hamam Ali Kampı’nda bulunduğunu ve kurtarılmasını istedi. Bu durumdam aylar sonra haberdar olan acılı baba, kampta Pervin Kenar’ın şu an evli bulunduğu Kamil Kenar’ın kızı 6 yaşındaki Eylül Mısra da bulunuyor.



KIZIMIN SUÇU YOK ONU GERİ VERİN

DEAŞ saflarında terörist faaliyette bulunanların cezalandırılmasını isteyen baba Demir, “Öz kızım ve kızımın kardeşi Eylül’ün DEAŞ’la hiçbir alakası yok. Bu çocukların sözkonusu kampta tutulması için hiçbir mantıklı bir gerekçe de yok. Her iki kız çocuğunun bir an önce o kamptan kurtarılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu. Eski eşi Pervin Kenar’ın oğlunun peşinden bölgeye gittiğini belirten Demir, “Eğer DEAŞ saflarına katılarak terör faaliyetinde bulundularsa, cezalarını çeksinler. Ancak benim öz kızım Zeynebin ve kardeşi minik Eylül’ün bu işlerle bir alakası yok” diye anlattı. Acılı baba, “58 yaşındayım ağlamaktan gözlerime kan indi. Yetkililerden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı. Irak ordusu ve Haşdi Şabi militanlarının Telafer’i DEAŞ’tan temizleme operasyonu sırasında bölgede sıkışan yarısı kadın 600DEAŞlı, aileleriyle peşmerge ve ordu güçlerine sığındı. DEAŞlı teröristlerin eşleri olduğu belirtilen 400’e yakın kadının, Irak ordusuna teslim edildiği ve Hamam Ali Kampı’na getirildiği belirtiliyor. 

#DEAŞ
7 yıl önce