|

Babaya bombalı paket!

Maltepe’de bir şirkete kargoyla gönderilen paket, büyük bir gürültüyle infilak etti. El yapımı patlayıcıyla ile gerçekleştirilen saldırıda firmanın genel müdürü Osman Kurdaş'ın eli koptu, 3 kişi de yaralandı. Kargoyu Kurdaş'ın oğlu Alican Kurdaş'ın kurye kılığında getirdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 15/11/2016 Tuesday
Güncelleme: 03:01 - 15/11/2016 Tuesday
Yeni Şafak

İstanbul-Maltepe'de, babasının genel müdürlüğünü yaptığı firmaya kurye kılığında kargo getiren bir kişi dehşet saçtı. Paketten çıkan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 kişi yaralandı. Olay, Enerji ve endüstriyel otomasyon alanında faaliyet gösteren Genel Sistem Dizaynı Mühendislik Bilişim Taahhüt San. ve Tic. A.Ş.'nin (GSD) Maltepe Zümrütevler Nazmi İlker Sokak'ta bulunan merkez binasında yaşandı. GSD şirketine dün sabah kurye aracılığıyla GSD Genel Müdürü Osman Kurdaş adına bir kargo paketi geldi.





DURUMU AĞIR


Kurdaş'ın paketi odasında açmasıyla birlikte büyük bir patlama yaşandı. Patlamada, Kurdaş ile birlikte odada bulunan şirketin CEO'su Şahnur Agaik ile 2 çalışan da yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı. Eski Maliye Bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu olan Osman Kurdaş'ın yüzünden yaralandığı ve sol kolunun bilekten koptuğu, durumunun ağır olduğu belirtildi. Polis, patlamaya el yapımı patlalıcının (EYP) yol açtığını belirledi.





HASTANEDE YAKALANDI


Patlamaya neden olan paketin şirkete getirilmesi, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, sokağa gelen kargo görevlisinin adrese baktığı ve elinde siyah bir poşet olduğu görülüyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, patlamaya yol açan kargoyu getiren ve güvenlik kameralarına yansıyan şahsın kimliğini kıa sürede belirledi. Yapılan araştırma sonucu kargoyu getiren şüphelinin patlamada yaralanan Osman Kurdaş'ın oğlu Alican Kurdaş olduğu tespit edildi. Polis, zanlının yakalanması için harekete geçti. Şüpheli, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözaltına alındı.



#Maltepe
#Bombalı Paket
#Kemal Kurdaş
7 years ago