|

Bahaneci grubun TIR'larına el kondu

Dünyanın ünlü gösteri sanatları topluluklarından Cirque Du Soleil’in malzemelerini taşıyan 23 TIR’a gümrük kapısında el kondu. OHAL’i bahane ederek Antalya’ya gelmeyen grup, Türkiye’yi 5 milyon doların üzerinde zarara uğrattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2016 الخميس
Güncelleme: 21:01 - 12/10/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Dünyanın en ünlü gösteri sanatları topluluklarından olan Cirque Du Soleil (Güneş Sirki), parası peşin ödenmesine rağmen 'güvenlik sorunu' iddiasıyla EXPO Antalya'da gösteri yapmak üzere Türkiye'ye gelmedi. EXPO 2016 Antalya kapsamında yapması gereken 40 gösteri konusundaki anlaşmayı tek taraflı olarak, OHAL'i bahane ederek iptal etti. Bu karar sonrası Türkiye'yi 5 milyon dolar zarara uğratan grubun 23 TIR malzemesine ihtiyati tedbir kararı ile gümrük kapısında el konuldu.



ANTALYA'DAKİ GÖSTERİYİ İPTAL EDİP İSTANBUL'DA BİR ETKİNLİK YAPTILAR




EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın yüklenici firması ile anlaşma yapan Cirque Du Soleil'in İstanbul'da etkinliğini yapıp Antalya'da yapmaması sonrası firma mahkemeye başvurdu ve 23 TIR malzemeye ihtiyati tedbir koydurdu. Konu hakkında açıklama yapan EXPO 2016 Antalya Kültürel Programlar Direktörü Harun Güzel, gösteri topluluğunun anlaşmayı haksız feshine yönelik bu durum karşısında yüklenici firmanın 5 milyon dolar üzerindeki zararının temini için harekete geçtiği konusunda haberleri olduğunu ifade etti. Ayrıca Cirque Du Soleil'in OHAL'i bahane ederek EXPO 2016 Antalya'daki gösteriyi iptal edip, aynı süreçte İstanbul'da bir etkinlik gerçekleştirmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Güzel, bu davranışın EXPO 2016 Antalya imajını telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zarara uğrattığını açıkladı.


#TIR
#Cirque Du Soleil
#Güneş Sirki
٪d سنوات قبل