|

Bahçeli'den Abdullah Gül açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli son KHK’nın tartışma yaratan maddi hakkında paylaşımlarda bulundu. Bahçeli, Abdullah Gül'ün, "696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir" sözlerini eleştirdi.

Yeni Şafak
19:07 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:10 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile MHP lideri Bahçeli
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile MHP lideri Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tartışılan KHK maddelerine ilişkin açıklama yaptı.

"İnsanlar sokakta birbirlerinin kafasına sıkarmış, iç savaş çıkarmış, militarist bir toplum ve devlet yaratılıyormuş. 11. Cumhurbaşkanı Gül de hukuk devleti açısından muğlak ve kaygı verici buluyormuş. Ben de vehme kapılmış bu zihniyetleri endişeyle takip ediyorum.

15 Temmuz’da devletin bekası için millete tarihi bir görev düşmüştür. Ve bu görev icra edilmişken, sonucu itibariyle gelecek yıllarda doğabilecek risk, tehlike ve cezai sorumluluğun önceden bertaraf edilmesi milli şuur ve ruhun kaçınılmaz icabıdır.

OHAL kapsamında çıkarılan 696 Sayılı KHK’nin 121. Maddesinden rahatsız olmak; 251 şehide hakaret,2194 gazimize haysiyetsiz bir saldırıdır.Mezkûr bu maddenin örtülü af olarak sunulması sefil bir uydurmadır.Çünkü ortada suç yoktur, suçlu yoktur, sadece hainlerin kalkışması vardır.

Anlaşılan FETÖ hala aktif ve faaldir. Kripto damar çalışmaktadır. Korku seanslarıyla 15 Temmuz’un rövanşını almaya azmetmiş odak ve kirli mahfiller hareketlidir. Ancak bunlar yine ve bir kez daha yenilip dağıtılacaklardır."

#Abdullah Gül
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce