|

Bakan Çavuşoğlu yarın Azerbaycan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere yarın Azerbaycan'a gidecek.

10:30 - 17/02/2021 Çarşamba
Güncelleme: 10:37 - 17/02/2021 Çarşamba
DHA
Arşiv.
Arşiv.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun 18-19 Şubat 2021 tarihlerinde Azerbaycan'ı ziyaret edeceği ifade edildi.

İlham Aliyev ile görüşecek

Bakan Çavuşoğlu'nun, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile görüşeceğinin ifade edildiği açıklamada, "Sayın Bakanımız, mevkidaşı ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından kabul edilecektir. Ziyaret vesilesiyle, Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani'nin de katılımıyla Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları 9'uncu Toplantısı gerçekleştirilecektir" denildi.

Bölgesel konular masada olacak

Bakan Çavuşoğlu'nun, Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı ile ikili görüşme de yapacağı, görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konulara ilişkin gelişmeler ile stratejik ortaklık düzeyindeki işbirliğini geliştirmek için atılabilecek adımların ikili ve üçlü formatta ele alınacağı kaydedildi.


#azerbaycan
#mevlüt çavuşoğlu
#ziyaret
#bakü
#türkiye
#gürcistan
#üçlü zirve
#ilham aliyev
3 yıl önce