|

Bakan Fidan'dan yoğun diplomasi trafiği: Peş peşe kritik görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi. Bakan Fidan Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile telefonda görüştü. İkili ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşmelerin ardından Bakan Fidan, Ankara'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso'yu kabul ettiç

Semih Bozkuş
19:52 - 23/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkmenistanlı ve Güney Koreli mevkidaşlarıyla telefonda konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, karşı tarafların talebi üzerine Türkmenistanlı ve Güney Koreli mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Fidan ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov, ikili ilişkiler, bölgesel meseleler ve enerji alanında işbirliği konularını ele aldı.

Bakan Fidan ile Güney Kore Dışişleri Bakanı Park ise ikili siyasi ve ekonomik ilişkilerle enerji alanında işbirliği imkanlarını değerlendirdi.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığının, X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Fidan'ın Ankara'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso'yu kabul ettiği bildirildi.




#Diplomasi
#Telefon Görüşmesi
#Dışişleri Bakanı
#Hakan Fidan
#Türkmenistan Dışişleri Bakanı
#Raşid Meredov
#Güney Kore Dışişleri Bakanı
#Park Jin
5 ay önce