|

Bakan Murat Kurum: İstanbul'da 1,2 milyon insanın hayatı tehlike altında

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında olası İstanbul depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum, megakentte 300 bin konutun acil olarak yıkılması gerektiğini belirterek, "Bir konutta ortalama 4 kişi yaşıyor. 1,2 milyon insanın hayatı tehlike altında diyebiliriz. Bu nedenle kentsel dönüşüm çok önemli diyoruz" dedi.

20:57 - 2/03/2021 Salı
Güncelleme: 21:52 - 2/03/2021 Salı
Yeni Şafak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum.

Bakan Murat Kurum, Haber Global'de canlı yayında konuştu.

"İstanbul'da 7 ve üzerinde deprem bekliyoruz"

"İstanbul depreme ne kadar hazır?" sorusuna yanıt veren Kurum,
"Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir. Siyaset üstü bir meseledir. Ülkemizin milli güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir meseledir. İstanbul’un nüfusu bugün 16 milyon. Geçmişe baktığınızda her 50 yılda bir orta ölçekte her 300 yılda bir de yüksek şiddetli depremlere maruz kalmış. En son Kocaeli depreminde İstanbul’daki yapıların yüzde 1-2’si zarar görmüş. Uzmanlara göre 7 ve üzerinde deprem bekleniyor. Biz de bu görüşlere katılıyoruz ve hazırlıklarımızı yapıyoruz."
dedi.

"İstanbul'da 1,2 milyon insanın hayatı tehlike altında"

"İstanbul’da olası bir depremde yıkılma riski çok yüksek olan kaç bina var?" sorusunu da yanıtlayan Bakan Kurum,
"Tespitlerimize göre 5,9 milyon bina var. 1,5 milyonu da riskli gözüküyor. 300 bini de acil öncelikli konutlar. Bir konutta ortalama 4 kişi yaşıyor. 1,2 milyon insan riskli binalarda oturuyor diye düşünebiliriz. İstanbul’da 1,2 milyon insanın hayatı tehlike altında. O yüzden kentsel dönüşüm önemlidir diyoruz."
ifadelerini kullandı.

#Murat Kurum
#deprem
#İstanbul
#Haber Global
#kentsel dönüşüm
3 yıl önce