Bakan Tekin: Okuldaki bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri bir süreç oluşturalım istiyoruz

18:04, 24/05/2025, Cumartesi
DHA
Bakan Tekin: Okuldaki bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri bir süreç oluşturalım istiyoruz
Bakan Tekin: Okuldaki bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri bir süreç oluşturalım istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Kayseri'de 17'ncisi düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması Ödül Töreni için Kayseri'ye geldi. Bakan Tekin, ilk olarak Kayseri Valiliği ziyareti ve kentte Milli Eğitim Akademisi binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Uluslararası MEB Robot Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Bakan Tekin: Artık çocuklarımız bilgiye çok kolay erişiyorlar. Bilgiye erişmek için okula gelmelerine gerek yok. Onun yerine okulda elde ettikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri bir süreç oluşturalım istiyoruz. Dünyada artık eğitim ve öğretim buna evrildi. Çağın gerisinde kalmamak için biz de eğitim ve öğretim süreçlerimizi buna doğru evirmek durumundayız" dedi.

Bakan Tekin, "Konuşulacak her şey konuşuldu aslında ama 1-2 hususunun altını çizmem lazım. Ben bakan olarak da daha önce müsteşar olarak çalışırken de eğitim öğretim süreçlerinin bilgi vermekten öte uygulama, beceriye dönüştürme üzerine odaklanması gerektiğini hep ifade ettik. Dünyadaki genel eğilimin de bu yönde olduğunu, artık eğitim öğretimin buna evrildiğini her ortamda dile getirdik. Bunun için de bakanlığımız bünyesinde hem eğitim öğretim süreçleri içerisinde hem sosyal aktiviteler içerisinde uygulamayı önceleyen çocuklarımızın gündelik hayatta beceriye dönüştürebilecekleri şekilde eğitim öğretim süreçlerini devam ettirmelerini arzu ettik" dedi.


"Öğretmenlerimizi Milli Eğitim Akademisi üzerinden istihdam edeceğiz"

Yarışmanın bakanlık bünyesinde her yıl büyük bir heyecanla, büyük bir özveriyle gerçekleştirilmeye çalışıldığını aktaran Bakan Tekin, "Ben bugün açılışına yurt dışında olduğum için katılamadığım bu etkinliğin, kapanış programına katılmayı arzu ettim. Bugün sabah itibarıyla Kayseri'ye geldik. Kayseri'de buraya gelmeden önce bundan böyle öğretmen istihdam sürecinde önemli bir revizyon yaptık. Bu revizyonla artık öğretmenlerimizi Milli Eğitim Akademisi üzerinden istihdam edeceğiz. Dolayısıyla Kayseri'de bir Milli Eğitim Akademisi açtık. 1 Eylül tarihi itibarıyla faaliyete geçecek. Onu yerinde gördük. Onunla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık" diye konuştu.

"Artık okullarımızda çocuklarımızın bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri bir süreç oluşturalım istiyoruz"

Dünyada artık eğitim ve öğretim süreçlerinin okulda bilgi ezberletmek ve bilgi vermenin çok ötesine geçtiğini söyleyen Bakan Tekin, şöyle konuştu: "Artık okullarımızda çocuklarımızın çok kolay, çabucak elde edebilecekleri bilgileri sunmak yerine onları gündelik hayatta beceriye dönüştürebilecekleri ve kendilerine bu becerileriyle yepyeni bir hayat tahayyül edebilecekleri bir alana dönüştü. Biz de eğitim ve öğretim süreçlerini buna dönüştürmeye çaba sarf ediyoruz. Bu süreçte 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğumuz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ana felsefesi de bu. Şunu yapmak istiyoruz. Artık çocuklarımız bilgiye çok kolay erişiyorlar. Bilgiye erişmek için okula gelmelerine gerek yok. Onun yerine okulda elde ettikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri bir süreç oluşturalım istiyoruz. Dünyada artık eğitim ve öğretim buna evrildi. Çağın gerisinde kalmamak için biz de eğitim ve öğretim süreçlerimizi buna doğru evirmek durumundayız. Önümüzdeki 100 yılı eğer 'Türkiye Yüzyılı' yapmak istiyorsak, önümüzdeki yüzyıla damga vuracak yeni Selçuk Bayraktarlar yetiştirmek istiyorsak ancak bu şekilde mümkün. Biz de bunu yapmaya çaba sarf ediyoruz."


Bakan Tekin tören sonrası öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti

Yarışmanın 4 günlük canlı yayın ve medya planlama görevini Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri yürüttü. 4 günlük yoğun faaliyetin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tören sonrası öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, şunları söyledi: "Bu arkadaşlarımız iletişim gazetecilik bölümü öğrencisi. Kendisi hemen hemen bütün etkinliklerimde canlı yayında beni takip ediyor sürekli. Okulda da ziyaret ettik. İletişim Lisemiz bizim çok önemsediğimiz bir lise. Demirören Grubu'yla beraber yürütüyoruz. Efe ve arkadaşları da o ekibin bir parçası. Önce sizi tebrik ediyorum. Bir haftadır buradayız, biliyorsunuz. O da ciddi bir emek. Bakın şu dönem bitti artık. Bu kitabi bilgi dediğimiz mevzu bitti. Biz okullarımızda size, çocuklarımıza, gençlerimize sadece bilgi verirsek çocuklarımız şu soruyu sormaya başlayacaklar. Biz bu bilgileri zaten internetten, cep telefonlarımızdan ulaşıyoruz. Bize niye bunları veriyorsunuz veya niye bu kadar zamanımızı alıyorsunuz? O yüzden ne yapmak lazım? Dünyada artık eğitim şuraya kaydı. Bu okulda bilgi vermek yerine okulda çocuklarımızın gündelik hayatlarını kolaylaştıracak, onların bilimsel çalışmalarını, akademik kariyerlerini veya meslek kariyerlerine öncülük edecek, yönlendirebilecek bu tür etkinliklere artık eğitim buraya doğru kaydı. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hem teknik altyapı hem teknolojik altyapı hem de eğitim öğretim süreçlerinin içeriği olarak biz de bu eğitimdeki paradigma dönüşümünü takip etmeye çalışıyoruz, takip ediyoruz" dedi.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026