Bakan Tunç: Bina sahibi ve müteahhit gözaltında

Seda Ekinci
Seda Ekinci
14:0611/08/2025, Pazartesi
G: 11/08/2025, Pazartesi
Yeni Şafak
Balıkesir'de yıkılan binanın sahibi ve müteahhit gözaltına alındı.
Balıkesir'de yıkılan binanın sahibi ve müteahhit gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Balıkesir'de yıkılan binaile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Sındırgı ilçesinde 3 katlı binanın yıkılması ve 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyuran Bakan Tunç, soruşturma kapsamında yıkılan binanın inşaatını yapan müteahhit ve bina sahibinin, “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan gözaltına alındığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Balıkesir'de yıkılan bina ile ilgili soruşturma başlatıldığını, bina sahibi ve müteahhidinin gözaltına alındığını duyurdu.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Balıkesir ilimizde meydana gelen depremde Sındırgı ilçemizde 3 katlı binanın yıkılması ve 1 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle ilgili Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.


Soruşturma kapsamında yıkılan binada incelemelerde bulunmak üzere inşaat mühendisi, mimar ve jeofizik mühendisinden oluşan uzman bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, binadan karot örnekleri alınmıştır.


Yapılan inceleme sonucu bilirkişi heyetinin ön raporundaki tespitler doğrultusunda binanın inşaatını yapan müteahhit ve bina sahibi, “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan gözaltına alınmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle yürütülmektedir. Depremde kaybettiğimiz vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.





#Balıkesir
#bina
#deprem
#soruşturma