|

Bakan''dan bayat ekmekle tavuk tarifi

Ekmek İsrafı kampanyasını Bayrampaşa''dan başlatan Bakan Mehdi Eker, bayat ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceğini bizzat mutfakta anlattı.

Oktay Mehmet
00:00 - 2/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:50 - 1/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Bakan''dan bayat ekmekle  tavuk tarifi
Bakan''dan bayat ekmekle tavuk tarifi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın önemle üzerinde durduğu ekmek israfının önlenmesine yönelik ilk kampanya İstanbul Bayrampaşa''dan başladı. Bayrampaşa Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi''nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ''Ekmek israfını önleme'' kampanyasına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de bizzat mutfağa girerek destek verdi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ile kalabalık davetli topluluğu katıldı. Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası''nda vatandaşları tüketecekleri kadar ekmek almaya davet eden Eker, Ramazan Bingöl Et Lokantası tarafından bayat ekmekten yapılan 20 çeşit yemek ve tatlıyı davetlilere tanıttı. Mehdi Eker, kampanyanın önemine dikkat çekmek için bayat ekmek, nar ekşisi ve tavuk eti kullanarak hazırladığı yemeği Vali Hüseyin Avni Mutlu ile Belediye Başkanı Atila Aydıner''e ikram etti.

6 MİLYON EKMEK ÇÖPE

Ekmek israfı ile ilgili bakanlığın hazırladığı araştırmanın sonuçlarını açıklayan Eker, Türkiye''de her yıl 500 bin ton buğday karşılığına tekabül eden 6 milyon ekmeğin çöpe gittiğini söyledi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de konuşmasında bayat ekmeklerin değişik yemeklerde kullanılmasını istedi.

500 KM ASFALT YAPILIR

Yılda çöpe giden ekmeğin 1.5 katrilyona ulaştığına dikkat çeken Mehdi Eker, ''Bir yılda çöpe giden ekmeklerle 500 kilometre duble yol, 83 hastane ve 100''lerce okul yapabiliriz. Un ihracatında dünya birincisi olmasına rağmen elde edilen para çöpe giden ekmeklerin değerinden daha az''' dedi.


11 yıl önce