|

Bakanı Ramazanoğlu'ndan Rus uçağı yorumu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, siyasi ve ekonomik kriz yaşandığını ama bu krizin fırsatları barındırdığını açıkladı.

Yeni Şafak
21:34 - 4/12/2015 Cuma
Güncelleme: 19:37 - 4/12/2015 Cuma
AA

Ramazanoğlu, Denizli Sanayici ve İşadamları Platformu'nun Polisevinde düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının icracı bir bakanlık olduğunu, güzel bir toplum inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.



Yollar, barajlar, evler yapılsa bile o toplumun değerlerine sahip çıkılmadığında yatırımların bir anlamının kalmayacağını belirten Ramazanoğlu, bunun dünyada bir çok örneğinin bulunduğunu dile getirdi.



Ramazanoğlu, vicdan ve adalet temelli toplumların dünyada uzun vadede yaşadığını, medeniyetler kurduğunu, kültürler oluşturduğunu ve tarihe imza attıklarını vurguladı.



AK Parti hükümetlerinin önemli duruşuyla birinci nesil reformları yaptığını hatırlatan Ramazanoğlu, 64'üncü hükmet ile başlayan yeni dönemde ikinci nesil reformların gerçekleştirileceğini söyledi.



"Türkiye bir kaç senedir ekonomik ve sosyal alanda bir durağanlaşmadan, bir patinaj yapmanın yörüngesinden çıkmak zorunda. Eğer biz bu yörüngeden çıkmaz isek önümüzdeki süreçlerde Türkiye ileriye giden değil kaybeden ülkelerden olacak" sözlerine yer veren Ramazanoğlu, şunları dedi:



"Şu anda, uçak düşürülmesinin arkasından siyasi ve ekonomik kriz yaşıyoruz. Bazen krizler içlerinde fırsatları barındırırlar, siz iş adamaları bunun pratiğini en iyi bilen ve en iyi yaşayan insanlarsınız. Kriz dönemleri sizler için yeni yatırımlar ve yeni alanlar açma, yeni hamleler yapma dönemleri olmuştur. Bu ülkeler ve milletler için de böyledir. Bazı kriz dönemleri vardır ki eğer o kriz dönemlerinde o milletler, krizleri yönetebilme, yeni vizyon üretebilme ve üstün yönetim becerilerini gösterebilme kabiliyetlerini sergileyebildikleri takdirde, o krizlerden artılarla, başarıyla çıkmışlardır. Ama vizyon üretmeyip, yeni alanlar açamazlarsa, sadece konumlarını korumuşlarsa, o milletler de yerinde saymışlardır. Eğer yönetim becerileri de gösteremezlerse, o zaman kaybeden ülkeler oldular, bunun örneğini de Suriye ve Ukrayna gibi görüyoruz. Biz bu krizleri fırsat olarak görüyoruz. O krizlerin içinden hem kendi coğrafya alanımızda hem de geniş çerçevede dünya siyaset alanında, diğer taraftan ekonomik alanda bir fırsatlar serisi olarak görüyoruz. Bizim ileri demokrasi adına atacağımız adımlarla hem yeni anayasa yapılması hem de yeni kurumsallaşmanın yerleşmesi adına yapacağımız çalışlarla, iş adamlarının ve iş kadınlarımızın girişimleriyle Türkiye farklı bir boyuta gelecek, Türkiye farklı bir yörüngeye sıçrayacak."



Etkinliğe, eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve STK temsilcileri ile iş adamları katıldı.



#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu
#Surye
#uçak
8 yıl önce
default-profile-img