|

Bakanlar Kurulu bugün Urfa’da toplanıyor

Bakanlar Kurulu toplantısı 13 yıl aradan sonra ilk kez Ankara dışında, Şanlıurfa’da yapılacak. Başbakan Davutoğlu, Kurtuluş Savaşı’nın kahraman illerinden Urfa’ya İstiklal Madalyası takdim edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2016 الإثنين
Güncelleme: 23:52 - 10/04/2016 الأحد
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu, kurtuluş gününde Şanlıurfa'da toplanıyor. Bakanlar Kurulu Ankara dışında son kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık yaptığı dönemde, 4 Eylül 2003'te, Sivas Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla Sivas'ta toplanmıştı. Urfa'da gerçekleştirilecek toplantı 13 yılın ardından ilk olma özelliği taşıyor. Bunun yanında Kurtuluş Savaşı'nın sembol illerinden olan Şanlıurfa, bugün İstiklal Madalyası'na da kavuşuyor.





Madalyanın şehirde heyecan uyandırdığını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Kurtuluş mücadelesi verenlerin torunları olarak 96 yıl sonra bize bunu hediye eden büyüklerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi. Madalyanın Şanlıurfa'da yaşayan 1 milyon 892 bin kişiye verildiğini belirten Çiftçi, “Burada bir bahar havası var. Herkes mutlu, her evde adeta bayram var” diye konuştu.





GURURUNU YAŞAYACAĞIZ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, “Bu büyük onurun, ilimizin 11 Nisan 1920'de vermiş olduğu şanlı mücadelenin 96'ncı yıldönümü kutlamalarında bizlere verilmesi ayrı bir önem taşıyor. Bizler, 11 Nisan Kurtuluş Günü'nde ecdadımızın hak ettiği İstiklal Madalyası'nı almanın haklı gururunu yaşamış olacağız, bu onur tüm Şanlıurfalılarındır, hayırlı olsun” dedi. Ertekin, “Urfa'ya kahramanlıklarının neticesinde TBMM tarafından 'şanlı' unvanı verildi. Şanlıurfa halkı, düşman işgalinden kurtuluşunda gösterdiği kendi kendine yetme başarısını, kentimizin sanayisinin ve ticaretinin de gelişmesinde gösterecek güce sahiptir” ifadelerini kullandı.



Dev projeler masada

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da toplanacak Bakanlar Kurulu heyeti, kentte hayata geçirilecek önemli projeleri de masaya yatıracak. İstiklal Madalyası'na kavuşacak Urfalıların merakla beklediği projeler arasında 'GAP Vadisi Projesi', 'Karakoyun ve Akpınar Derelerine Su Bırakma Projesi', 'Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü İlçelerine Hafif Raylı Sistemin Hayata Geçirilmesi Projesi' gibi yatırımlar var.









#Şanlıurfa
#Bakanlar Kurulu
#İstiklal Madalyası
#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
٪d سنوات قبل